Comuniştii de la Chişinău, în război cu internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile în care platformele de socializare, blogurile şi SMS-urile au jucat un rol esenţial în organizarea revoltelor din Republica Moldova, comuniştii aflaţi la putere la Chişinău iau

În condiţiile în care platformele de socializare, blogurile şi SMS-urile au jucat un rol esenţial în organizarea revoltelor din Republica Moldova, comuniştii aflaţi la putere la Chişinău iau în calcul măsuri pentru controlarea internetului.

Citiţi şi:
VIDEO Revoluţia din Moldova pe Internet: schimbarea regimului începe pe Twitter


Deputatul comunist Vladimir Ţurcan, care conduce comisia formată de preşedintele Vladimir Voronin pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei “Imedia”, că “o problemă foarte complicată şi interesantă ar fi responsabilitatea internetului, în sensul celor care administrează această reţea, care sunt proprietarii unor portaluri”.

Ţurcan a mai afirmat că autorităţile de la Chişinău ar trebui să studieze practica internaţională şi să ia măsuri pentru ca “în aceste privinţe negative, antisociale, anticonstituţionale Internetul să nu fie implicat“.

Afirmaţiile oficialului comunist vin în contextul în care mai multe site-uri ale unor agenţii de presă şi ziare independente de peste Prut au fost blocate în timpul protestelor de la Chişinău, iar reţeaua de telefonie mobilă a fost oprită în plină desfăşurare a manifestaţiilor anticomuniste din 7 aprilie.

După ce şi-a manifestat dorinţa de a controla internetul, Vladimir Ţurcan a insistat că abuzurile comise de autorităţi împotriva participanţilor la protestele de la Chişinău sunt exagerate de opoziţie.

Deputatul comunist a recunoscut apoi că, după evenimentele din 7 aprilie, dialogul politic este destul de complicat în Republica Moldova. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite