Competiţii pentru cei mai buni schiori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semenicul şi Muntele Mic organizează concursuri de schi în weekend

Pe Semenic la acest sfârşit de săptămână e „Balul veteranilor”, iar pe Muntele Mic se organizează Cupa „Cerbul”.

Petreceri mari se anunţă pentru acest sfârşit de săptămână pe munte, atât pe Semenic cât şi pe Muntele Mic. Cupe de schi, snowboard şi snowmobile, dar şi serbări, cântece şi aventură. De asta vor avea parte turiştii care aleg să urce pe munte în acest week-end.

Cupa Cerbul pe Muntele Mic
Astăzi a debutat Cupa „Cerbul” pe Muntele Mic la schi, snowboard şi snowmobile. În prima parte a zilei au fost programate întrecerile de snowmobile, iar mâine vor fi întrecerile de schi şi snowboard. Cupa este organizată de Asociaţia Sportivă WMT împreună cu alte instituţii de profil.

Întrecerile debutează cu concursurile de snowmobile, la care se pot înscrie doar băieţii. Open-ul de sâmbătă la snowboard este organizat, însă, atât pentru fete cât şi pentru băieţi. În ceea ce priveşte concursul de schi, acolo sunt mai complicate lucrurile, fiind cinci grupe de concurs plus o cursă open. Astfel, debutează în concurs schiorii până-n opt ani, urmând grupa de schiori cu vârste între 8 şi 11 ani, apoi 12-14 şi 15-18 ani. Bătaia serioasă va fi în ultima grupă, care cuprinde concurenţii cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, iar pentru cei trecuţi de 40 de ani este concursul Open.

Balul Veteranilor pe Semenic
În perioada 13-15 martie 2009, pe muntele Semenic se va desfăşura ediţia treizeci şi patru a Cupei Veteranilor, unde vor fi prezenţi toţi veteranii iubitori de schi cu vârsta de la 35 ani în sus, fără limită maximă. În această seara are loc şi tradiţionala şedinţă tehnică, dedicată valsului veteranilor, apoi „Prietenii munţilor” vor întreţine atmosfera cu renumitele lor chitări.

„Întâlnirea se adresează oamenilor de schi cu experienţă, care au şcoala sportivă şi tuturor iubitorilor de munte”, a spus Adrian Mateşoane, unul dintre organizatori. Ziua de sâmbătă debutează cu un concurs de schi fond pe pârtia situată pe platoul din faţa cabanei Prietenii Munţilor, de la ora 10, pentru ca două ore mai târziu, doritorii să se poată înscrie la un concurs de schi alpin şi doage pe pârtia Goznuţa, sub cabana Olga.

Muntele e pregătit
Pe munte stratul de zăpadă a trecut de 70-80 de cm şi se apropie de 1 metru. Pe Semenic ninge şi astăzi, dar drumarii au anunţat că turbofrezele sunt la post şi acţionează pe drum, aşa că se poate urca. Drumul până la telescaun e deschis şi pe Muntele Mic, iar telescaunul este pregătit pentru afluxul de turişti până la ora 17,00.

Condiţii
Stratul de zăpadă a trecut de 70-80 de cm şi se apro-pie de un metru

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite