Competiţie de şah pentru copiii defavorizaţi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt copii, din sectorul 6 al Capitalei, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, aflaţi în plasament sau beneficiari ai altor servicii sociale, vor merge anul acesta la Campionatul Internaţional de şah Memorial Cristian Gheorghe.

Competiţia, ajunsă la ediţia a XXIV-a, va avea loc în perioada 26 august-2 septembrie în staţiunea Eforie Nord. Potrivit  reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Sector 6, micii şahişti se pregătesc de aproape un an pentru acest concurs, fiind primul de acest fel din viaţa lor. Până acum au participat doar la întrecerile interne.

Sunt mai mulţi copii pasionaţi de acest sport al minţii dar cei care vor participa la competiţie, au fost cei mai buni dintre ei. Sesiunile de pregătire la şah se desfăşoară de trei ori pe săptămână, luni, vineri si sâmbătă unde peste 20 de copii cu vârste cuprinse intre 8 si 16 ani, participă la antrenamentele realizate cu sprijinul unui antrenor atestat.

VEZI AICI CUM AU DEVENIT CAMPIONI ALŢI COPII DAŢI ÎN PLASAMENT

Participarea la acest campionat a copiilor defavorizaţi reprezintă extinderea proiectului „Liga Tinerilor Sportivi”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6  în beneficiul copiilor cu probleme sociale sau de comportament. Proiectul işi propune integrarea socială a micilor beneficiari prin implicarea lor in activităţi sportive, cu rol educativ, precum fotbal, tenis, karate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite