Competiţie pe stil dacic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia se vor confrunta în 10 probe destul de dure, printre care aruncarea suliţei, skandenberg, tir cu arcul, aruncarea bolovanului, căţăratul pe buştean, trântă, ridicare şi transport de

Aceştia se vor confrunta în 10 probe destul de dure, printre care aruncarea suliţei, skandenberg, tir cu arcul, aruncarea bolovanului, căţăratul pe buştean, trântă, ridicare şi transport de greutăţi, trasul frânghiei, alergarea cu mielul în spinare, băut de vin.
Concurenţii vor fi costumaţi în daci, cu haine aduse de la studiourile cinematografice din Buftea. Pentru decor, în Cricău s-a amenajt un sat dacic, cu colibe specifice, unde a fost amplasat şi bustul din piatră al lui Decebal. În cadrul manifestării va fi amenajat şi un număr de luptă ecvestră. Pentru a mări spectaculozitatea, organizatorii au instalat o tabelă de marcaj, alcătuită din 40 de pari ascuţiţi, câte patru pentru fiecare echipă, pentru probele câştigate urmând să fie înfipte în fiecare par câte o machetă în formă de cap uman. Premiile competiţiei vor fi vin, medalii şi cupe, după modelul vaselor dacice. În plus, echipa câştigătoare va primi steagul judeţului Alba, inscripţionat cu lupul dacic. Organizatorii doresc să permanentizeze competiţia şi chiar să-i dea o amploare mai mare, antrenând toate localităţile în care mai sunt cetăţi dacice.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite