Competitie sportiva fara auz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucurie exprimată prin semne, întreceri sportive în care cuvântul start nu s-a auzit, în acest fel s-a desfăşurat astăzi competiţia „Trebuie doar să vrei”, organizată de studenţii de

Bucurie exprimată prin semne, întreceri sportive în care cuvântul start nu s-a auzit, în acest fel s-a desfăşurat astăzi competiţia „Trebuie doar să vrei”, organizată de studenţii de la Cercul Olimpic „Maricica Puică” pentru elevii cu deficienţe de auz de la Grupul Şcolar „Vasile Pavelcu” din Iaşi. După ce au urmărit un film despre istoria Jocurilor Olimpice s-a dat startul competiţiei.
85 de copii, cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani au participat la trei probe sportive: alergarea de viteză, săritura în lungime şi aruncatul mingii de basket. „Este o ocazie pentru aceşti elevi de a participa şi la alt gen de activităţi. E important pentru aceşti copii să intre în contact cu ceilalţi pentru că în acest fel vor căpăta încredere în ceea ce pot să facă”, ne mărturiseşte Demmys Rusu, profesor de educaţie fizică şi sport la Grupul Şcolar „Vasile Pavelcu din Iaşi.
2.600 de lei pentru organizarea competiţiei
Copiii au văzut toate activităţile sportive  ale competiţiei ca un joc în care câştigă cel care aleargă cel mai repede, cel care sare cel mai departe şi cel care aruncă cel mai bine mingea. „Îmi place să fac sport şi de asta particip şi la competiţie. La proba de alergat am ieşit pe locul al doilea. Mai fac sport şi la şcoală. Îmi place gimnastica, basket-ul şi fotbalul ”, ne spune Iulian, un elev de 13 ani.
La finalul concursului toţi cei 85 de copii au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă iar cei care s-au clasat pe primele locuri s-au ales cu diplome şi medalii. Pentru a organiza competiţia sportivă pentru copiii cu deficienţe în auz, studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport” care fac parte din Cercul Olimpic „Maricica Puică” au strâns 2.600 de lei în urma unul spectacol de teatru ce a avut loc în urmă cu câteva săptămâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite