Competiţie aprigă între cei mai mici şahişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţie aprigă între cei mai mici şahişti
Competiţie aprigă între cei mai mici şahişti

Openul „Vara şahistă craioveană“ a adus în Bănie zeci de jucători din România

Concentrare maximă astăzi la Casa de Cultură Traian Demetrescu. Copiii care iubesc sportul minţii erau foarte atenţi fiecare la mişcarea celuilalt şi îşi gândeau cele mai bune variante de câştig.  Unii dintre ei mai participaseră şi la alte ediţii ale Openului „Vara şahistă craioveană“ şi erau obişnuiţi să ia doar premii foarte bune. Mihaela Gheorghe s-a clasat de cele mai multe ori pe locul I. Fetiţa de 10 ani s-a întâlnit cu şahul în urmă cu patru ani, profesor fiindu-i atunci tatăl. Astăzi este antrenată de Iulian Marcu, de la clubul sportiv LPS Petrache Trişcu. „Mă încurajează mereu, îmi arată unde am greşit, iar când pierd mă ajută să stau cu capul sus şi să merg mai departe“, spune Mihaela.
Alături de copiii prinşi în competiţie se mai juca şi câte un amical. Mihai Cilibiu şi Ciprian Munteanu, de 7 şi respectiv 8 ani, au cel puţin un an vechime în sportul minţii. Unul a învăţat la cercul Tinerii maeştri, iar celălalt la Palatul Copiilor. Învingător a ieşit Ciprian căruia îi place şahul tocmai pentru că se bazează pe inteligenţă. La finalul partidei şi-au dat mâna şi au rămas amici. La Traian Demetrescu se aflau astăzi copii de la mai multe cluburi sportive din Craiova, LPS Petrache Trişcu, armata, CSM, Palatul Copiilor, dar şi de la CSO Voluntari Bucureşti, CS Fairplay Brăila şi CS Albatros Drăgăşani.

Arbitru din capitală

Constantin Velea, antrenor la CSO Voluntari Bucureşti, a arbitrat partidele de astăzi. „Sunt importante asemenea competiţii pentru că sunt destul de puţine şi astfel se face o propagandă pentru sportul nostru. Copiilor le ordonează gândirea, le stimulează memoria, îi linişteşte, le sporeşte puterea de calcul mental şi de concentrare“, declară arbitrul, care în ’85 intra în finala Campionatului naţional. Openul se va încheia pe 19 iulie, cu festivitatea de premiere. Locurile I, II şi III la seniori vor fi recompensate cu sume cuprinse între 150 şi 350 de lei, iar copiii şi juniorii vor primi diferite obiecte. Vara şahistă craioveană continuă şi mâine. La ora 10.00 vor intra în competiţie cei mici.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite