Competiţie strânsă la Cupa Olteniei la karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţie strânsă la Cupa Olteniei la karting
Competiţie strânsă la Cupa Olteniei la karting

Întrecerea a fost destinată elevilor de la Palatele şi Cluburile Copiilor din ţară

„Atenţie la unghiuri!”, „Ai grijă la ieşire!”, „Ai făcut multe greşeli!” sunt vorbe pe care le auzeai astăzi frecvent în parcarea hipermarketului PIC, unde s-a desfăşurat prima ediţie a Cupei Olteniei la karting. În zgomotul infernal al motoarelor încinse, copiii echipaţi în costume speciale ascultau atenţi din spatele căştilor instrucţiunile, cu gândul la locul cel mai înalt de pe podium. Iar drumul către performanţă nu e deloc uşor, ne-au spus copiii care au alergat azi pe pistă. „Practic sportul acesta de patru ani la Palatul Copiilor şi am participat la foarte multe concursuri. Mi-a plăcut foarte mult şi nu cred că e un sport numai pentru băieţi. Uneori suntem chiar mai bune decât ei. Contează însă să ai sponsorizare, un kart bun şi moralul solid ca să te poţi concentra la curse”, a spus Elena Popa, de 13 ani, concurentă în cadrul echipei de la Palatul Copiilor Craiova.

Kart-ul bate experienţa

Deşi a îmbrăcat costumul de karting pentru prima dată acum trei luni, colega Elenei, Alexandra Marinescu, este deja o concurentă de temut. „Ieri am câştigat calificările şi acum voi pleca din pole position. Din păcate, nu ne putem antrena în Craiova pentru că piste de karting nu sunt decât în Sibiu, Cluj sau Bucureşti”,a spus Alexandra.  Elena şi Alexandra sunt, potrivit profesorului Sorin Dinişor de la Palatul Copiilor Craiova, două dintre cele trei fete care fac parte din echipajul competiţional al Palatului, singurul care are în componenţă atât de multe fete.

Poate cel mai puternic dintre concurenţii de azi a fost însă David Dugăeşescu de la echipa Dumagas, un puşti de 13 ani îndrăgostit de karting. David s-a declarat azi încrezător în şansele sale de a câştiga cursa, dar a mărtusit că un kart cu „năbădăi” poate duce la pierderea unei curse. „Eu fac karting de cinci ani şi cred că e important să ai un kart care să nu te lase la greu. Eu am depăşit deja faza competiţiilor dintre Palatele Copiilor şi am mers la campionate naţionale şi europene. Pentru asta ai însă nevoie de un kart omologat şi circuite speciale”, ne-a spus David.

Organizatorii competiţiei de azi, care a adunat la start 72 de concurenţi din Cluj, Sălaj, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Rucăr, Orşova, Hunedoara sau Craiova, spun că a fost dificil să pună pe picioare concursul, având în vedere că pentru asemenea curse nu sunt alocaţi bani publici. „Din păcate, astfel de evenimente nu pot fi finanţate decât de privaţi pentru că Ministerul Educaţiei nu acordă fonduri pentru aşa ceva. Copiii pleacă în alte oraşe pentru a se putea antrena pe circuite omologate”,a spus Sorin Dinişor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite