Giovanni Bisignani: Companiile aeriene vor pierde nouă miliarde de dolari în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene (IATA), reprezentantul unui număr de 230 de companii aeriene la nivel mondial şi-a revizuit estimările anterioare care prevedeau o pierdere de 5,7 miliarde de dolari pentru acest sector.

Directorul IATA, Giovanni Bisignani, a declarat că cea mai mare pierdere o vor avea operatorii din Asia-Pacific (3,3 miliarde de dolari), urmaţi de cei din Statele Unite ale Americii (1 miliard de dolari), Orientul Mijlociu (1,5 miliarde de dolari), Europa (1,8 miliarde de dolari), America Latină (900 de milioane de dolari) şi Africa (500 de milioane de dolari).

"Industria noastră a fost zguduită de criza financiară. Este cea mai gravă situaţie pe care o ştiu în care se află această industrie", a declarat Bisignani la o conferinţă în Kuala Lumpur, citat de AP.

Liderul IATA a mai declarat că se aşteaptă la o scădere a traficului de persoane cu opt procente faţă de anul trecut şi cu 17 procente a serviciilor de cargo. De asemenea, 100.000 de locrui de muncă sunt în pericol, potrivit acestuia.

Bisignani a mai spus că neîncrederea clienţilor şi creşterea preţului petrolului vor provoca noi probleme pe viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite