Companii canadiene acuzate de moartea unui copil român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companii canadiene acuzate de moartea unui copil român
Companii canadiene acuzate de moartea unui copil român

Trei companii de construcţii din Canada au fost puse sub acuzare după ce o fetiţă româncă de trei ani a fost strivită în Calgary de materiale de construcţii căzute de pe un şantier, potrivit Calgary Sun.

Miroslav Kserk, originar din Slovacia, soţia lui, Mariana, originară din România şi copiii acestora, Eric (şapte ani) şi Michelle (trei ani), se plimbau la începutul lunii august prin oraşul Calgary, când au fost loviţi de o bucată de material de construcţii de opt metri lungime şi un metru lăţime, care a căzut de pe un şantier de la o înălţime de peste 40 de metri, potrivit calgaryherald.com.

Familia se plimba alături de alte rude, printre care şi unchiul copiilor, care a văzut placa prăbuşindu-se peste ei dar nu a mai avut timp să îl tragă decât pe Eric. Michelle a murit, iar tatăl şi fratele ei au fost grav răniţi.

Deşi accidentul îl va ţine pe Eric într-un scaun cu rotile pentru câteva săptămâni pentru că a avut picioarele strivite, traumele psihice sunt mult mai serioase, spune unchiul său Paul Mureşan.


Cât despre tatăl Morislav, bucata de metal i-a zdrobit partea dreapta a corpului şi şi-a pierdut câţiva dinţi.

Potrivit oficialilor primăriei din Calgary, proprietarii, constructorii şi subcontractaţii sunt responsabili de asigurarea protecţiei în preajma şantierelor. Constructorul imobilului este Germain Group, cu sediul în Quebec, iar companiile acuzate: Germain Residences, Greenville-Germain Calgary Partnership şi Flynn Canada.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite