China: Compania Great Wall Motor a dat în judecată constructorul Fiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania chineză Great Wall Motor a înaintat plângere împotriva constructorului italian Fiat pentru furt prezumtiv de secrete comerciale, au anunţat marţi firma şi avocatul acesteia, potrivit AFP.

Great Wall a depus plângerea la Curtea intermediară de la Shijiazhuang, în provincia Hebei, în care afirmă că Fiat a fotografiat maşina hatchback Peri, înainte de lansarea sa în 2007, a precizat avocatul Liu Hongkai.

"În 2007, Fiat a trimis pe cineva la uzina Great Wall care a făcut fotografii în secret maşinilor în curs de construire. Am dat în judecată Fiat pentru că a intrat în uzină şi a furat secrete comerciale", a precizat Liu.

Fiat a negat marţi acuzaţiile şi a afirmat că nu a primit nicio notificare oficială în acest caz. "Vrem să subliniem că în 110 ani de existenţă, Fiat nu a plagiat niciodată şi nici nu a imitat design-ul altui constructor din lume", a precizat grupul italian într-un comunicat.

De altfel, Fiat a afirmat că Peri este o imitaţie a modelului său Panda. Dar plângerea sa a fost respinsă de Curtea din Hebei în iulie 2008 şi ulterior şi de Înalta Curte a provinciei. În schimb, potrivit unor informaţii din presă, un tribunal din Torino a tranşat în favoarea Fiat în luna iulie, stabilind că Peri ar fi o copie a Panda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite