Compania alimentară Nestle este decisă să părăsească Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania alimentară Nestle este decisă să părăsească Elveţia
Compania alimentară Nestle este decisă să părăsească Elveţia

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, ar putea părăsi Elveţia, ţara sa de origine, în cazul în care autorităţile ar decide să limiteze salariile conducerii, a declarat preşedintele Nestle, Peter Brabeck, citat de AFP.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă guvernul elveţian ar impune un plafon salarial pentru directorii companiei, Brabeck a răspuns: "Acesta ar fi începutul sfârşitului".

La întrebarea legată de consecinţele unei astfel de măsuri asupra grupului, a adăugat: "Am fi puşi în situaţia de a ne întreba dacă Elveţia este în continuare cel mai potrivit loc pentru sediul companiei".

Criza economică şi financiară a provocat discuţii aprinse legate de salariile şi primele directorilor marilor companii, în special din sectorul financiar.

În ultimele săptămâni, oficialii din mai multe ţări industrializate au propus impunerea unui plafon pentru aceste salarii.

Pentru Brabeck, caracteristica cea mai atractivă a Elveţiei a fost "securitatea legală" pe care o oferea. În prezent, această siguranţă, "care era la fel de solidă ca un bloc de granit, s-a degradat".

"În ultima vreme, există presiuni din exterior asupra Elveţiei şi presiuni populiste din interior şi am constatat că guvernul şi parlamentul şi-au arătat rapid disponibilitatea de a modifica legile", a precizat Brabeck.

"Acest lucru dăunează ţării. Elveţia avea reputaţia de a nu ceda la astfel de presiuni", a mai spus directorul Nestle.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite