Comision din vânzarea maşinii lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comision din vânzarea maşinii lui Gigi Becali
Comision din vânzarea maşinii lui Gigi Becali

Interlopul Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, lua aproximativ 30% din profitul obţinut de pe urma furturilor de maşini de lux de către „locotenenţii” lui.

Geamănu urma să încaseze procentul stabilit şi dacă hoţii apucau să vândă Mercedesul furat de la Gigi Becali. Sandu Geamănu şi alţi cinci „locotenenţi” din gruparea pe care o coordona – Constantin David Stan, Tinel Niculae, Ştefan Mărgean, Adrian Stănilă, Paul Sorin Mihalache - au fost trimişi  în judecată, ieri, de către Parchetul Capitalei, pentru tâlhărie, şantaj, furt calificat, tăinuire şi favorizarea infractorului.

Mercedesul S500 proprietatea lui Gigi Becali, recuperat de la hoţi chiar de finanţatorul echipei de fotbal Steaua, este singura maşină recuperată de la gruparea interlopului Geamănu. În prezent, Gigi Becali este cercetat pentru modul în care şi‑a recuperat maşina de la hoţi, fiind acuzat de lipsire de libertate.

Maşinile furate, nerecuperate

Alte maşini de lux furate de „locotenenţii” lui Sandu Geamănu (Volkswagen Touareg, Mercedes S350, Audi A6, BMW X5 şi un Mercedes C320) nu au fost găsite nici până în ziua de astăzi, iar proprietarii cer să fie despăgubiţi.

Un Porche Cayenne furat de Paul Sorin Mihalache a fost abandonat pe o stradă din Bucureşti, după ce hoţul a avariat-o într-un accident.

Procurorii au depus la dosar mai multe convorbiri telefonice şi declaraţii de martor din care reiese că Sandu Geamănu şi finul său, Constantin David Stan, au influenţat mai mulţi martori, în special clienţii amatori de chilipiruri care au cumpărat bunuri furate.

Cu Mercedesul lui Becali la plimbare

„Copiii! Copiii, când au văzut maşină mai aşa, au zis hai dom’le să o luăm să ne plimbăm şi noi cu ea, dacă au văzut că proprietarul nu‑i acolo”, povesteşte într-o discuţie telefonică avută de Sandu Geamănu cu fratele său despre modul în care a fost furat Mercedesul lui Becali, evaluat la 465.000 de lei.

Din discuţiile telefonice reiese că Sandu Geamănu ştia de fiecare „operaţiune” pe care membrii grupării o executau. Anchetatorii au observat că rolul lui Sandu Geamănu era acela de a-l contacta pe proprietarul maşinii furate şi de a-i oferi posibilitatea de a-şi răscumpăra autoturismul furat la un preţ ce varia între 6.000 şi 20.000 de euro.

În discuţiile telefonice interceptate, el pretindea că autoturismul a fost furat de alte persoane şi că el doar intermediază această tranzacţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite