Comisia de etică vizează 30 de congresmeni americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de congresmeni din Camera Reprezentanţilor au fost vizaţi de anchete ale Comisiei pentru etică, relatează Washington Post citând un document confidenţial, relatează AFP.

Niciun purtător de cuvânt al comisiei nu a putut fi contactat vineri dimineaţă pentru a comenta informaţia.

Cotidianul Washington Post a anunţat că a obţinut un raport intern al comisiei datând din luna iulie.

Joi seara, preşedintele comisiei, democrata Zoe Lofgren, şi-a informat colegii din Camera Reprezentanţilor de scurgerea de informaţii. "Sunt dezolată să anunţ că un document confidenţial al comisiei a făcut obiectul piratării informatice", a spus ea.

Şi republicanul Jo Bonner, membru al comisiei, a luat cuvânt pentru a dat asigurări că este vorba de un incident "izolat, care nu s-a întâmplat decât o singură dată", potrivit informaţiilor disponibile. De fapt, se pare că un membru al administraţiei se află la originea acestei scurgeri de informaţii.

O parte din anchete se referă la relaţiile dintre aleşi şi un fost grup de lobby, care a făcut obiectul unei investigaţii a FBI pentru că a favorizat alocarea de fonduri publice clienţilor săi. Şapte membri ai Comisiei Camerei Reprezentanţilor pentru  repartizarea cheltuielilor apărării sunt implicaţi în acest dosar.

Alte anchete se referă la presupuse nereguli financiare din partea unor membri.

Pe lângă Comisia pentru etică, aleşii citaţi fac şi obiectul unor anchete ale Biroului de etică al Congresului (OCE).

Investigaţiile vizează atât membri democraţi, cât şi republicani. Printre cei mai înalţi oficiali se numără democratul John Murtha, care prezidează Comisia însărcinată cu cheltuielile pentru apărare, şi colega sa Jane Harman, care prezidează Comisia pentru informaţii.

Niciun membru al conducerii majorităţii democrate sau opoziţiei republicane nu este vizat de anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite