Comisia de anchetă recomandă urmărirea penală a ministrului Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia de anchetă recomandă urmărirea penală a ministrului Ridzi
Comisia de anchetă recomandă urmărirea penală a ministrului Ridzi

Preşedintele Comisiei de anchetă "Ridzi", Alina Gorghiu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, difuzată de Realitatea TV că recomnadarea comisiei este de urmărire penală a ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Oxigen de la Ridzi de Laurenţiu Ciocăzanu







Citiţi şi:


Ridzi zice că nu ştie unde au ajuns banii
Monica Iacob-Ridzi vrea să dea în judecată firmele Artisan şi Mark
Ridzi, subiect tabu pentru Boc

Ministrul Ridzi a menţionat anterior interveniţiei Alinei Gorghiu că deţine raportul Comisiei de anchetă, deşi acest raport nu ar fi trebuit întocmit, pentru că Ridzi nu oferise toate informaţiile. "Sunt foarte multe lucruri grave care s-au formulat. În legătură cu începerea urmăririi penale, eu am raportul comisiei şi acest raport a fost gata de ieri, în condiţiile în care eu astăzi am furnizat ultimele documente", a declarat Ridzi.

"Dimineaţă la prima oră a fost pe masă acest raport. Astăzi a fost dezbătut acest raport", a mai menţionat ministrul Tineretului şi Sportului, în cadrul aceleiaşi emisiuni. Aparent, Comisia de anchetă a recomandat începerea urmăririi penlale pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor, potrivit raportului făcut public de Ridzi.

Monica Iacob Ridzi s-a apărat contra acuzaţiilor aduse: "noi, ca minister, nu avem pârghiile necesare să vedem cum au cheltuit banii cele două firme". Ministrul a mai declarat cu această ocazie: "Ceea ce s- a întâmplat acolo m-a dezamăgit".

După declaraţiile ministrului, Alina Gorghiu, preşedintele Comisiei de anchetă "Ridzi", a declarat, într-o intervenţie telefonică, "pe mine mă surprinde ce povesteşte doamna ministru. Este un draft al raportului comisiei. S-au urmărit audierile din zilele anterioare. Astăzi s-a discutat pe informaţiile pe care doamna ministru le-a oferit."

Gorghiu a mai menţionat că "nu este un raport final, acest raport va fi prezentat mâine în comisie."

"Eu vă spun că respect foarte mult oamenii din jurul meu şi unii sunt foarte buni colaboratori. Aceste contracte care s-au încheiat sunt contracte cadru şi nu s-au desfăşurat cheltuielile. Acolo se menţionează că o scenă a costat 70.000 de euro, însă nu este vorba doar de o scenă, acolo mai sunt incluse şi alte chestii", a mai spus ministru.

"Aşa cum am declarat şi la început, am avut foarte mare încredere în oamenii din jurul meu, poate am fost şi naivă. Nu este normal să nu ne gândim şi la tineri. Vi se pare mult un cost de 6 euro pentru participant? [...] Am o obligaţi să încerc să continui o parte dintre proiectele pentru tineri", a mai declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

De asemenea, Alina Gorghiu a declarat că, în urma audierii de miercuri a ministrului Tineretului şi a celorlate persoane, au apărut informaţii noi care o acuză pe Monica Iacob Ridzi, ducând la o "cu totul altă încadrare juridică".

image

"Este finalul pentru ministrul Ridzi, întradevăr. Cu tot respectul, a fost în acesată perioadă un adversar puternic. Spun foarte clar în această seară, statul de drept nu a eşuat.

S-au terminat lucrurile pentru doamna ministru. Există elemente clare care demonstrează incompetenţa unui sistem. Spun asta cu îngrijorare, nu doar pentru doamna ministru.

Nimeni nu o mai poate apăra pe doamna minsitru, nici măcar colegii săi din PDL. Avem informaţii că partidul îşi va retrage sprijinul politic. Este clar că după dezvăluirile de mâine, doamna ministru nu poate rămâne pe poziţie.

Statul s-a mişcat destul de greu, dar s-a mişcat în această situaţie. Furtul este clar şi certificat! Este o diferenţă enormă între ceea ce a cheltuit MTS şi valoarea reală a scenelor. Mâine s-ar putea cere urmărirea penală a doamnei minstru.

Doamna ministru a condus un minister care a risipit mai mulţi bani decât vă imaginaţi în acest moment. Avem nişte cifre foarte clare
", a spus Cătălin Tolontan, redactorul-şef al ziarului Gazeta Sporturilor, vobind la Realitatea TV.

Membrii Comisiei de anchetă se întrunesc joi, în ultima şedinţă a forului, urmând să-i audieze pe reprezentanţii firmei Clir şi să elaboreze raportul final în privinţa modului în care a fost organizată Ziua Tineretului.

Deputaţii din Comisia de anchetă în cazul Ridzi au decis, marţi, să dea joi un raport final privind modul în care a fost organizată Ziua Tineretului, acceptând să-i audieze şi pe reprezentanţii firmelor Loco, Clir şi DBV Media, notează NewsIn.

Comisia de anchetă a decis, la propunerea liberalului Bogdan Olteanu, să lucreze miercuri şi joi până la epuizarea ordinii de zi, pentru ca joi forul să finalizeze raportul în cazul Ridzi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite