Ridzi la Comisia de anchetă: Să aflăm ce s-a întâmplat cu banii care au plecat de la minister!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Iacob Ridzi a sosit miercuri la Comisia de anchetă privind Ziua Tineretului, declarând că va răspunde la toate întrebările adresate de deputaţi. Aflată în faţa membrilor comisiei Ridzi a afirmat că Ministerul Tineretului şi Sportului a făcut o adresă către Garda Financiară pentru a verifica cele două firme implicate în organizarea evenimentului, Artisan şi Mark  , dar şi o solicitare către acestea pentru o listă

UPDATE Ministrul Tineretului spune că există persoane care, deşi au semnat procese verbale de primire a materialelor promoţionale folosite la "Ziua Tineretului", susţin că nu au primit astfel de produse şi că le va pune la dispoziţie celor din Comisia din anchetă documente în acest sens.

"(...) pot să vă pun la dispoziţie acele documente şi să vedeţi cine are dreptate, pentru că veţi rămâne surprinşi să constataţi că sunt persoane, şi nu vreau să spun ce culoare politică au, care sunt în funcţie şi care au declarat că n-au primit niciun material, deşi sunt fotografii cu tineri îmbrăcaţi în tricouri, care poartă şepci, cu bannere, cu afişe, cu pixuri, cu brelocuri, cu pliante împărţite, chiar nu mi se pare corect ce au făcut, dar este o chestiune internă pe care o voi regla",
a declarat ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, la audierea din Comisia de anchetă pe cazul "Ziua Tineretului".

Totodată, ministrul a mai arătat că în data de 23 mai s-au făcut angajări în MTS şi că anumite persoane puse în funcţie la acea dată au făcut declaraţii referitoare la evenimentele din 2 mai, fără să fie bine informaţi. "Probabil că înainte de a face aceste declaraţii ar fi trebuit să întrebe colegii lor din Direcţii dacă într-adevăr s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat ceva, dacă au primit sau nu s-au primit anumite materiale", a mai spus Ridzi.

Aceasta a mai fost întrebată de deputatul Bogdan Olteanu, în urma studierii notei de fundamentare a contractelor încheiate între MTS şi firmele Mark şi Artisant, de ce singurul criteriu cantitativ consta în numărul de oameni prezenţi la eveniment şi nu exista şi unul pentru numărul de materiale promoţionale. Monica Iacob Ridzi  a afirmat că acesta a fost tipul de serviciu ales de directorul Direcţiei de achiziţii, dar şi că se putea alege o variantă prin care firma contractată era obligată la un număr minim de materiale promoţionale.

Firmele contractante erau obligate să aducă un număr minim de tineri la "Ziua Tineretului"


Ea a subliniat faptul că obiectivul principal al evenimentului "Ziua Tineretului" a constat în atragerea a cât mai mulţi tineri şi astfel, firmele contractante erau obligate să aducă un număr minim de tineri. Astfel, spune ministrul, estimările au fost la evenimentul de la Costineşti de 2.000 de persoane, firmele care s-au ocupat de eveniment spunând la final că au participat 6.000 de tineri, iar o estimare finală a Jandarmeriei ar fi arătat un număr de 15.000 de tineri. "Ceea ce ni s-a părut corect a fost să introducem o clauză, şi anume să obligăm oarecum firmele să găsească soluţii prin care să fie un număr cât mai mare de tineri implicaţi în eveniment (...) Această clauză era obligatorie şi este o clauză pe care o consider foarte bună, dacă nu exista acest număr minim de participanţi, suma plătită ulterior era mult mai mică, adică proporţional cu numărul de participanţi", a mai spus ministrul.

"Să aflăm ce s-a întâmplat cu banii care au plecat de la minister"

"În ceea ce mă priveşte, deja am făcut o adresă către Garda Financiară, din partea instituţiei, prin care solicit Gărzii Financiare să verifice cele două firme şi să ne prezinte un raport"
, a spus ministrul Tineretului la debutul audierii din Comisia parlamentară de anchetă.

Totodată, ea a mai afirmat că solicită firmelor Artisan SRL şi Mark SRL să trimită în "cel mai scurt timp posibil" o listă cu toţi subcontractanţii care au participat la organizarea evenimentului din data de 2 mai Ziua Tineretului. "Să aflăm ce s-a întâmplat cu banii care au plecat de la Ministerul Tineretului şi Sportului către cele două firme", a mai afirmat, potrivit NewsIn, Monica Iacob Ridzi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite