Comisia Europeană va publica un nou raport privind justiţia din România în vara lui 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană precizează, în raportul dat publicităţii marţi, că va publica un nou raport privind justiţia din România în vara anului 2011.

"Comisia cere României să stabilească o relaţie de cooperare constructivă între diferiţii actori din sfera politică şi din cea judiciară şi să dovedească o mai mare determinare în reforma judiciară", se arată în documentul Comisiei Europene.

Oficialii UE menţionează că pentru a reuşi în acest demers, este nevoie de eforturi susţinute din partea României, Comisiei Europene şi a altor state membre.

"Comisia va continua să sprijine demersul României şi va publica următorul raport privind progresele în vara anului 2011", se mai arată în document, la capitolul "Concluzii".

Documentul publicat marţi de CE este al patrulea Raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, care a fost agreat de Comisia Europeană şi Guvernul României în luna decembrie 2006, în preajma datei aderării la Uniunea Europeană, prin care statul român se angaja să elimine întârzierile şi disfuncţionalităţile în sistemul judiciar, combaterea corupţiei, în general, în funcţionarea statului de drept în România, notează Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite