Comisia Europeană începe a doua misiune de monitorizare a Justiţiei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii Comisiei Europene (CE) vor ajunge în această seară la Bucureşti în a doua misiune de evaluare a progreselor înregistrate de România la capitolul Justiţie. Evaluarea Comisiei va fi prezentată în Raportul de ţară din luna iulie.

Ancheta vizează progresele României privind combaterea corupţiei în sectoarele vulnerabile şi administraţia publică locală.  Delegaţia CE va vizita ministerele Administraţiei şi Internelor, Finanţelor Publice, Sănătăţii, Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Delegaţia CE a verificat în prima misiune la Bucureşti, în perioada 5 - 8 mai, dacă au fost îndeplinite obiectivele 3 şi 4 din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, care vizează lupta împotriva corupţiei la nivel central şi local.

Echipa de experţi se va afla din nou la Bucureşti la începutul lunii iunie, pentru a treia misiune privind condiţionalităţile generale din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Deci, cred că raportul din această vară va fi unul extrem de exhaustiv şi foarte serios. Nu cred că cineva îşi doreşte un raport negativ", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Potrivit acestuia, România nu poate să ajungă în situaţia Bulgariei, care a pierdut o parte din fondurile europene din cauza faptului că nu a progresat în domeniul anticorupţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite