Comisia de anchetă cere demisia şi cercetarea penală a Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia de anchetă cere demisia şi cercetarea penală a Elenei Udrea
Comisia de anchetă cere demisia şi cercetarea penală a Elenei Udrea

Comisia de anchetă parlamentară a contractelor atribuite de ministerul Turismului pentru organizarea Zilei Tineretului a finalizat raportul privind modul în care au fost cheltuiţi banii, potrivit Antena3.ro

Citiţi şi:


Comisia parlamentară de anchetă privind cheltuielile efectuate de Ministerul Turismului solicită Camerei Deputaţilor să aprobe revocarea din funcţie a ministrului Elena Udrea, precum şi începerea urmării penale împotriva acesteia, a anunţat, miercuri, preşedintele comisiei, Ludovic Orban.

Membrii comisiei solicită şi aprobarea revocării din funcţie a Cristinei Trăilă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice.

Faptele pentru care comisia solicită începerea urmăriri penale sunt: abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese, a mai precizat Ludovic Orban.

Potrivit Constituţiei, premierul este cel care solicită preşedintelui revocarea unui ministru.

Raportul final votat astăzi de Comisia parlamentară de anchetă are 169 de pagini şi 19 anexe. Documentul este structurat pe 17 puncte, ultimul cuprinzând concluziile şi propunerile finale ale comisiei.

Raportul propune revocarea din funcţie şi cercetarea penală a ministrului Elena Udrea.

Raportul va fi analizat de plenul Camerei Deputaţilor

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea a fost înfiinţată printr-o decizie a Camerei Deputaţilor, într-o sesiune extraordinară din vacanţa parlamentară de vară, la propunerea PNL şi a PSD. Reprezentanţii PDL au anunţat, încă de la înfiinţarea comisiei de anchetă, că nu participă la lucrările acestei comisii.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost invitată de două ori la audierile din comisia de anchetă şi, de fiecare dată, aceasta a venit, a acuzat unii deputaţi din comisie că încearcă să-i fabrice un dosar penal, după care a plecat de la comisie, fără să răspundă întrebărilor deputaţilor.

Pentru aceasta, unul dintre punctele din raportul comisiei propune începerea urmăririi penale a ministrului Udrea pentru încălcarea prevederilor din legea răspunderii ministeriale.

Raportul va ajunge la Comisia juridică şi apoi la Biroul permanent. Decizia Camerei deputaţilor va conta pentru aprobarea sau respingerea acestui raport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite