Comisar european eclipsat de Andreea Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii rromi au fost cu ochii doar la Andreea Marin
Copiii rromi au fost cu ochii doar la Andreea Marin

În prima zi a vizitei sale în România, comisarul european pentru afaceri sociale Laszlo Andor a vizitat ieri Şcoala Generală nr. 136, din cartierul bucureştean Ferentari, care are în proporţie de 95% elevi rromi.

La întâlnire a participat şi vedeta de televiziune Andreea Marin, care a venit îmbrăcată într-un frac negru, cu epoleţi aurii şi mănuşi ţintate şi i-a luat faţa invitatului principal. Fâstâciţi de camerele de filmat şi de jurnalişti, copiii rromi s-au aşezat pe scaune, în jurul comisarului Andor, însă au fost fascinaţi de Andreea Marin, la care s-au uitat tot timpul. Nu au prea înţeles ce este acela un comisar european şi cineva i-a lămurit că nu e comisar de poliţie, ci un fel de ministru.

Comisarul european le-a povestit elevilor că are doi copii, de 6 şi 9 ani, cărora le citeşte seara poveşti. „Copiii se întorc întotdeauna la poveştile fraţilor Grimm. Poveştile sunt importante şi trebuie să ştiţi că puteţi şi voi să creaţi propria voastră poveste. Şcoala ar trebui să vă ajute să vă folosiţi imaginaţia şi fantezia", le-a spus comisarul elevilor din Ferentari. Copiii au fost întrebaţi apoi ce ar vrea să schimbe în viaţa lor, însă n-au ştiut să răspundă la astfel de generalităţi. Doar Mihai, 11 ani, a spus că ar vrea să se mute în alt cartier, „pentru că în alte părţi nu se droghează". După plecarea lui Laszlo Andor, câţiva copii au redat astfel evenimentul: „A venit un străin important cu Andreea Marin. Domnul acela ne-a spus că imaginaţia e bună şi ne ajută în viaţă".Laszlo Andor se află în România pentru a vedea în ce fel se cheltuiesc banii europeni pentru integrarea socială a rromilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite