Comisar UE: România are o problemă majoră în privinţa folosirii programului european de reducere a sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Afaceri Sociale, Laszlo Andor, a afirmat că România nu a reuşit până în prezent să folosească adecvat Fondul Social european, programul de reducere a sărăciei administrat de Bruxelles, relatează Financial Times.

Laszlo Andor a criticat statele europene că nu prezintă proiecte suficient de "credibile" în privinţa integrării rromilor şi astfel nu reuşesc să obţină bani europeni.

Comisarul a spus că România a asimilat mai puţin de 1% din  aproape 5 miliarde de dolari la care are dreptul în cadrul acestui program din 2007 până în 2013, comparativ cu 16% media în UE. Bucureştiul riscă să piardă banii dacă nu îi foloseşte. România are "cele mai slabe performanţe în UE în ceea ce priveşte folosirea Fondului Social European - aceasta este o problemă majoră", a declarat Andor.

El a adăugat că banii trebuie să fie în beneficiul comunităţii rromilor mai mult ca până acum.

"Nu este clar în ce măsură autorităţile din fiecare stat sunt cu adevărat decise să folosească banii pentru integrarea rromilor", a adăugat Andor.

Potrivit Financial Times, România susţine că a finanţat câteva programe pentru a ajuta la integrarea romilor, dar a precizat că fondurile UE pentru programe destinate acestei etnii nu sunt suficiente şi a cerut UE să considere această problemă ca fiind una paneuropeană, şi nu una strict naţională. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite