Băsescu cere reexaminarea legii prin care Registrul Comerţului trece la camerele de comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu cere reexaminarea legii prin care Registrul Comerţului trece la camerele de comerţ
Băsescu cere reexaminarea legii prin care Registrul Comerţului trece la camerele de comerţ

Şeful statului va retrimite înapoi în Parlament legea prin care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului trece din subordinea Ministerului de Justiţie în cea a Camerelor de Comerţ, ca urmare ca nemulţumirilor exprimate de mai mulţi reprezentanţi ai IMM-urilor.

"Am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi înţeleg că legea este extrem de neconvenabilă pentru mediul de afaceri aşa că nu-mi rămâne decât să vă asigur că o voi retrimite la Parlament", le-a spus Băsescu oamenilor de afaceri prezenţi astăzi la "Topul Naţional al Firmelor Private din România".

Băsescu a apreciat că o parte din falimentele înregistrate în acest an sunt cauzate de faptul că unele afaceri au fost aruncate pe piaţă fără a fi pregătitre să facă faţă concurenţei.

Pe de altă parte, preşedintele a apreciat că trebuie făcută o analiză privind falimentul unor firme provocat de către stat, în calitatea acestuia de datornic. "Este evident că mediul privat nu mai poate susţine statul, un stat care s-a umflat foarte mult", a spus Traian Băsescu adăugând că "obiectivul zero al Guvernului trebuie să rămână reformarea statului bugetofag care cheltuie în mod nejustificat resurse".

Băsescu: "Un împrumut extern prea ridicat ar fi făcut imposibilă valorificarea creşterii economice din 2010"


Preşedintele Băsescu a precizat că dacă România ar fi contractat un împrumut extern mai mare, nu s-ar fi putut valorifica creşterea economică preconizată de specialişti pentru trimestrul II din 2010.

Legea prin care Oficiului Registrului Comerţului trece din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerelor de Comerţ a fost aprobată marţi de de3putaţi.

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, declara în urma adoptării acestui act normatic că s-a făcut una dintre cele mai mari greşeli în domeniul justiţiei şi speră ca "lucrurile să nu rămână în acest fel". Potrivit MJ, "iniţiativa legislativă pune sub semnul întrebării modul în care vor fi gestionate veniturile ONRC" care, în 2008, au depăşit 40 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite