Ahmadinejad îi dă replica lui Obama: Comentariile lui sunt nepoliticoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad l-a criticat din nou pe omologul său american Barack Obama, pe care l-a acuzat că se implică în probleme interne ale Iranului, a anunţat sâmbătă agenţia IRNA, citată de AFP. El a promis că-i va "judeca" pe liderii occidentali în timpul deplasărilor sale.

"A vorbit despre reforme şi schimbare, atunci de ce intervine şi face comentarii care încalcă normele şi politeţea?", a întrebat Ahmadinejad, făcând referire la preşedintele american.

Vineri, Barack Obama s-a declarat "scandalizat" de reprimarea manifestaţiilor. El a avertizat Teheranul că violenţele la adresa protestatarilor vor afecta dialogul direct pe care Washingtonul doreşte să-l lanseze cu Iranul, dar a dat asigurări că discuţiile multilaterale privind programul nuclear iranian vor continua.

Ahmadinejad a criticat "declaraţiile insultătoare ale unor responsabili occidentali" cu privire la Iran, adăugând că va profita de prezenţa "în toate organizaţiile internaţionale pentru a face procesul" acestora.

Liderii americani şi europeni şi-au intensificat criticile la adresa Teheranului, criticând reprimarea manifestaţiilor de protest faţă de rezultatul alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, în urma cărora Ahmadinejad a fost reales.

"Ajunge. Nu vă mai faceţi de râs în felul acesta", le-a transmis Ahmadinejad liderilor occidentali, cărora le-a cerut să-şi "corecteze atitudinea".

Reuniţi la Trieste, miniştrii de externe din statele G8 au făcut apel vineri pentru încetarea violenţelor şi au cerut regimului de la Teheran să respecte, printre altele, "libertatea de expresie" a iranienilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite