Comentarii: Politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comentarii: Politici
Comentarii: Politici

A doua „zi de muncă“ la TIFF a fost plină şi a-nceput de dimineaţă. „AperiTIFF“-ul (cotidianul vioi al festivalului) a făcut un sondaj chiar în prima zi, curios să vadă cine vine la primul spectacol (de la ora 10.00). Au dat peste un consilier de 38 de ani, care n-a ratat nicio ediţie din 2003 încoace!

Mă gândesc că o fi fost şi la proiecţia specială cu „Il divo“, de sâmbătă, de la ora 11.00. „Il divo“ e filmul italienesc care a primit un premiu al juriului la Cannes 2008 (filmul răsplătit cu Marele premiu fiind tot italienesc şi fiind tot la TIFF: „Gomorra“).

Anul acesta, regizorul lui „Il divo“, Paolo Sorrentino, a fost preşedintele juriului care i-a acordat lui Corneliu Porumboiu un premiu pentru „Poliţist, adjectiv“; altfel spus, Sorentino a fost Porumboiul Cannes-ului de anul trecut. „Il divo“ e un film incendiar despre cel mai longeviv politician italian, Giulio Andreotti (care încă mai trăieşte, are peste 90 de ani).

Implicat în nenumărate scandaluri de corupţie, pus sub acuzare pentru legături cu Mafia, Andreotti a scăpat de fiecare dată basma curată. Discuţia de după despre „Film şi politică“ (pe care am moderat-o) a fost animată şi i-a strâns – într-o sală arhiplină – pe Emil Hurezeanu, Cristian Tudor Popescu, Liviu Mihaiu, primarul şi viceprimarul Clujului, consilieri judeţeni, pe Tudor Chirilă şi pe Adelin Petrişor.

Şi cum politica TIFF-ului este ca evenimentele să se suprapună, la aceeaşi oră avea loc şi o întâlnire cu regizorul Cristian Mungiu... Oricum, afară ploua.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite