Comemorarea Revoluţiei începe cu o gafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lech Walesa, fostul preşedinte polonez
Lech Walesa, fostul preşedinte polonez

Lech Walesa, fostul preşedinte polonez, nu a mai ajuns ieri în Banat, aşa cum fusese anunţat. Acesta a fost invitat la Timişoara de pastorul reformat Laszlo Tökes, pentru a participa la comemorarea a 20 de ani de la Revoluţie.

A primit Nobelul pentru Pace

Iniţial, organizatorii de la Fundaţia Diaspora au declarat că Walesa nu a mai sosit din cauza unor probleme de securitate. După aceea, au revenit cu o altă variantă.

„A fost o neînţelegere a unui coleg, care a anunţat greşit că vine astăzi (ieri - n.r.). Va ajunge marţi, avem confirmarea ca va fi prezent. Problema cu securitatea e că sunt măsuri speciale care trebuie luate, dar informaţia s-a dat greşit că vine azi. Teoretic, totul este în ordine şi problema este că un coleg de-al nostru a transmis greşit informaţia", a declarat Zsolt Molnar, purtător de cuvânt al Fundaţiei Diaspora.

Lech Walesa este aşteptat astăzi, de la ora 16.00, în Aula Magna a Universităţii de Vest, unde organizatorii au anunţat că vor sosi şi Markus Meckel, fost ministru de Externe al Republicii Democrate Germane, Victor Orban, fost prim-ministru ungar, şi Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României.

Lech Walesa, fost preşedinte al Poloniei între 1990 şi 1995, a fost invitat de Laszlo Tökes, episcopul de la care a pornit scânteia Revoluţiei de la Timişoara.

Walesa a fost liderul sindicatului anticomunist Solidaritatea din Gdansk, iar în 1983 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, în semn de apreciere pentru lupta sa împotriva comunismului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite