W. Post: Combatanţi islamişti din rândul americanilor şi germanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
W. Post: Combatanţi islamişti din rândul americanilor şi germanilor
W. Post: Combatanţi islamişti din rândul americanilor şi germanilor

Un număr tot mai mare de americani şi germani au fost recrutaţi pentru a participa la tabere de antrenament ale combatanţilor islamişti în Afganistan şi Pakistan, informează cotidianul american Washington Post.

Fluxul de recruţi occidentali nu a dispărut nici după campanii militare intense organizate în acest an de CIA pentru a elimina Al-Qaeda şi responsabilii talibani din Afganistan şi Pakistan.

Mai citiţi şi
:


Începând din ianuarie, cel puţin 30 de recruţi originari din Germania s-au dus în Pakistan pentru a se antrena, iar aproximativ zece s-au întors ulterior în ţara natală, potrivit unor surse de securitate germane. Autorităţile de la Berlin se tem că aceştia ar putea pregăti ebentuale atentate.

Credem că această situaţie este suficientă pentru a considera că ameninţarea este serioasă, a afirmat un înalt oficial german din domeniul contraterorismului, scrie Washington Post.

Încă de luna trecută, autorităţile germane sunt în alertă, în contextul în care grupări afiliate Al-Qaeda şi talibanilor au difuzat mesaje video în care ameninţau Germania cu represalii iminente în cazul în care Berlinul nu îşi retrage trupele din Afganistan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite