Comandantul avionului Yemenia, prăbuşit în luna iunie, a greşit la aterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul avionului Airbus A320 al companiei Yemenia, care s-a prăbuşit la 30 iunie în largul insulelor Comore, provocând moartea a 152 de persoane, nu a respectat consemnele de aterizare primite în funcţie de condiţiile meteo, a anunţat sâmbătă o asociaţie a familiilor victimelor, citată de AFP.

Asociaţia cita informaţiile primite joi de la Biroul de anchete şi analize, responsabil cu ancheta tehnică.

"Elementele colectate din cutiile negre arată că comandantul de bord al Airbusului A320 nu a respectat consemnele de aterizare pe care le primise în funcţie de condiţiile meteo", a declarat Ahmed Mohamed, preşedintele unei asociaţii a familiilor victimelor, în cadrul unei conferinţe de presă la consulatul Insulelor Comore din Marsilia.

Conform elementelor furnizate joi asociaţiei, primită de asemenea la Ministerul de Externe de ambasadoarea Franţei pe lângă familiile victimelor, în zonă se înregistrau rafale de vânt de 40 de noduri, iar pilotul a fost sfătuit să aterizeze conform unei traiectorii pe care nu a respectat-o.

"El ar fi aterizat prea repede", a declarat un avocat specializat în accidente aeriene, prezent la conferinţă şi care ar urma să reprezinte asociaţia pentru a obţine despăgubiri.

Ipoteza unei erori de pilotaj nu satisface în totalitate asociaţia. "A existat şi o problemă mecanică, electronică? Sperăm să avem suficiente răspunsuri în săptămânile următoare", a adăugat preşedintele acesteia.

Conform unei surse, ipoteza unei defecţiuni la un semnal de recepţie din avion, folosit la poziţionarea avionului în raport cu pista în momentul aterizării, este luată în considerare.

Cutiile negre ale aparatului au fost recuperate la sfârşitul lui august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite