Comandant român de cursă lungă, sechestrat în Djibouti de patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comandant român de cursă lungă este ţinut sechestrat de peste patru luni în portul Djibouti, împreună cu nava pe care o conducea. Conform agenţiei Agerpres, marinarul a fost abandonat acolo

Un comandant român de cursă lungă este ţinut sechestrat de peste patru luni în portul Djibouti, împreună cu nava pe care o conducea. Conform agenţiei Agerpres, marinarul a fost abandonat acolo chiar de armatorul grec al vaporului, în urma unui litigiu comercial.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, situaţia disperată a comandantului Constantin Bratu a fost adusă la cunoştinţă autorităţilor române de mult timp, dar Ministerul Afacerilor Externe nu a avut deocamdată nicio reacţie.

Gaj pentru ciment

Constantin Bratu s-a îmbarcat în 16 aprilie 2008 pe nava “Read Sea Spirit” deţinută de compania “Sekur Holding INC.”, din Pireu, cu destinaţia Karachi (Pakistan), de unde a încărcat ciment pentru o firmă din Djibouti. În portul african, beneficiarul mărfii a reclamat lipsa unei cantităţi de ciment de pe vas.

Constantin Bratu a fost pus la dispoziţia autorităţilor drept gaj, pentru ca instanţa judiciară să fie sigură că armatorul navei nu se va sustrage răspunderii civile. Reclamantul ar fi recunoscut că Bratu este nevinovat, dar a spus că aceasta este singura modalitate pentru a-şi primi banii pe care-i reclamă drept prejudiciu de la compania maritimă grecească.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite