Monica Columbeanu, fără Irina, dar cu şoferul „Ricky”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polus a fost aseară, gazda unui eveniment-maraton de modă. Clujenii au putut admira 33 de colecţii aparţinând absolvenţilor de licenţă sau master ai secţiei design, din cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Polus Center a găzduit ieri unul din cele mai importante evenimente de modă din ţară, Gala Universităţii de Artă şi Design. Importanţa showului fashion a atras şi critici şi comentatori de modă cu notorietate la nivel naţional, precum Ovidiu Buta sau Adriana Tudorache, care au venit la Cluj pentru a analiza creaţiile studenţilor secţiei de design din Cluj, considerată de către specialişti drept una dintre cele mai valoroase din ţară.
Printre invitaţii „VIP” s-a regăsit şi celebrul creator de modă, Doina Levinţa, umbrită, oarecum, de prezenţa pe podium a modelului Monica Columbeanu şi a şoferului acesteia, supranumit de mass-media „Ricky Martin”.

Pe podium cu motanul

Chiar şi aşa, atracţia principală a serii au fost cele câteva colecţii dedicate copiilor, care dincolo de conceptul artistic şi de design, au stârnit aplauzele prelungite ale clujenilor prezenţi prin naturaleţea şi dezinhibiţia cu care au defilat cei mici, chiar şi fără prezenţa Irinei, fetiţa cuplului Columbeanu, care nu a mai putut ajunge la Cluj.
Tinerii designeri au încercat să uimească publicul şi comisia de evaluare a lucrărilor cu ce au ştiu ei mai bine. Dacă unii au apelat la manechinele de la Transilvania Fashion, alţii au hotărât că prietenele, chiar şi fără un fizic ca cel necesar unui podium de modă sau motanul le-ar putea pune în evidenţă cel mai bine colecţiile.

Colecţii „cuminţi” şi comerciale

În multe dintre acestea se puteau regăsi foarte uşor noile tendinţe în fashion, chiar dacă voci din public spuneau că le lipseşte pata de culoare sau că „sunt prea cuminţi”. Specialistul în modă Ovidiu Buta a apreciat colecţiile studenţilor clujeni drept pragmatice, dar mai puţin artistice decât cele ale celor din Bucureşti.
„Au fost mici probleme pe partea de styling, dar acest lucru nu li se predă la şcoală. Colecţiile studenţilor din Bucureşti sunt mai experiementale. Aici am văzut o tendinţă comercială, pragmatică, un lucru foarte bun, zic eu, pentru că aceşti tineri ies de pe băncile facultăţii şi trebuie să vândă”, a explicat Bota.
Cele mai apreciate colecţii, pe lângă cele pentru copii, au fost cea semnată de Laura Popoviciu, care a câştigat anul acesta festivalul Internaţional de Modă „Pasarela”, dar şi colecţia „pentru bărbaţii gravizi”, creată de Istvan Cîmpan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite