Colindele, leac pentru cei în suferinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântecele sfinte vor răsuna la spitale, penitenciar şi la căminul de bătrâni

Pornind de la ideea că în preajma sărbătorilor nevoia de apropiere umană este mai mare, celor care suferă li s-au pregătit programe speciale.

Nu sunt uitaţi nici cei care au probleme de altă natură. În perioada Crăciunului se vor face slujbe religioase şi vor avea loc concerte de colinde la sediile Penitenciarului Arad. „Cu sprijinul colaboratorilor tradiţionali şi al unor ONG-uri, se vor distribui pachete cu alimente, dulciuri şi obiecte de igienă individuală persoanelor private de libertate care au întrerupt legătura cu familia pe perioada detenţiei”, a spus Dan Halchin, comandantul Penitenciarului Arad.
În zilele de Crăciun şi Anul Nou se va asigura un meniu îmbunătăţit, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele festive. Persoanele private de libertate au posibilitatea să decoreze camerele cu ornamente confecţionate în penitenciar sau primite de la familie. Se va distribui numărul special „Supliment de Crăciun” al revistei deţinuţilor, în paginile căruia va fi publicat un concurs tematic de cultură generală, la care pot participa toate persoanele private de libertate. „Prin staţia de radio-amplificare sunt difuzate, zilnic, colinde iar emisiunile radio realizate cu participarea deţinuţilor sunt dedicate exclusiv acestei mari sărbători creştine”, a mai spus Halchin.  La propunerea unităţii şi aprobarea Administraţiei Naţională a Penitenciarelor, dintre deţinuţii care îndeplinesc cumulativ condiţiile legale, au fost selecţionate şase persoane private de libertate pentru a beneficia de permisiunea unei învoiri în familie în această perioadă.

Colinde şi la Spitalul Judeţean
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a anunţat că s-a gândit la cei care, în aceste zile de sărbătoare, se află pe patul de suferinţă. Astfel, în ajunul Crăciunului, bolnavii vor fi colindaţi, şi vor primi pachete de la diverse asociaţii caritabile. „Corul studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă, condus de profesorul Mircea Buta, va fi prezent la spital. Studenţii vor colinda în fiecare salon pentru ca şi bolnavii nedeplasabili să simtă atmosfera de sărbătoare”, ne-a declarat Mirandolina Prişcă, directorul Spitalului Judeţean Arad.  Meniul de sărbătoare va fi servit şi la Căminul de bătrâni şi la Adăpostul de noapte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite