Colaborare între prefecturi pentru scoaterea Moldovei din sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase şefi de judeţe pun mână de la mână pentru accesarea fondurilor structurale

Moldova au căzut de acord asupra susţinerii proiectului autostrăzii care să lege vestul de estul Europei.
Moldova este percepută ca fiind o regiune cu mari probleme din punct de vedere economic. Din acest motiv, prefecţii de Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Bacău şi Neamţ şi-au dat întâlnire la Iaşi pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă judeţele Moldovei. Reprezentanţii guvernului în teritoriu au convenit ca autorităţile din regiune să realizeze proiecte comune de dezvoltare, care să permită accesarea mai uşoară a fondurilor structurale. Cristian Roman, prefectul de Botoşani, a atras atenţia asupra nivelului scăzut al dezvoltării economice din Moldova, dând ca exemplu judeţul pe care îl reprezintă. "E cunoscut faptul că regiunea noastră este foarte săracă, iar nivelul şomajului, ridicat. Uitaţi-vă la Botoşani, în satele din judeţ, şi veţi vedea oameni care abia trăiesc de pe o zi pe alta", a apreciat Roman. Un subiect important l-a reprezentat autostrada Budapesta-Odessa. Cei 6 prefecţi din regiunea Moldovei au hotărât să susţină realizarea unui drum rapid care să lege estul de vestul Europei. "În ultima vreme, traficul rutier a luat o amploare deosebită. Toţi trebuie să susţinem proiectul, pentru că este o oportunitate de dezvoltare economică deosebită. Nu contează prin ce judeţe ale Moldovei va trece această autostradă, pentru că, prin forţe proprii, vom reuşi să ne
înţepăm
", a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamţ. O nouă întâlnire a prefecţilor din Moldova va avea loc peste două săptămâni, când la Iaşi sunt aşteptaţi şi oficiali ai Delegaţiei CE. Prefecţii din Moldova au anunţat că vor solicita sprijinul guvernului pentru realizarea autostrăzii Budapesta-Odessa. Ei sunt de părere că situaţia economică a Moldovei s-ar putea îmbunătăţi în cazul realizării acestui important proiect.

Primarul Nichita: "2005, o ruşine pentru prefectură"
"Anul 2005 reprezintă o ruşine pentru Prefectura Iaşi", a declarat primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, după prezentarea raportului prefectului Radu Prisăcaru. "A fost un an poliţienesc politic, prefectura fiind un instrument de opresiune pentru toţi primarii PSD din judeţ. Instituţiile statului au fost folosite pentru a le face dosare", a spus Nichita. şeful municipalităţii şi-a exprimat speranţa că, odată cu depolitizarea prefecturii, relaţiile cu membrii PSD să se schimbe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite