Cojoci, sat european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satul Cojoci, din comuna suceveană Crucea, se numără printre cele 20 de localităţi rurale care au intrat în posesia titlului de "sat european", la finalul unui concurs organizat anul trecut de

Satul Cojoci, din comuna suceveană Crucea, se numără printre cele 20 de localităţi rurale care au intrat în posesia titlului de "sat european", la finalul unui concurs organizat anul trecut de către Delegaţia Comisiei Europene în România. Titlul a venit după ce comunitatea locală din Cojoci a contribuit la renovarea şi dotarea dispensarului, la reabilitarea şcolii şi la realizarea lucrărilor de aducţiune şi distribuţie a apei.
şeful Delegaţiei CE, Jonathan Scheele, a declarat că acest concurs a demonstrat că "europenitatea este în primul rând o chestiune de valori împărtăşite, şi nu una materială".
Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat că premiul din partea instituţiei pe care o conduce va consta în realizarea gratuită de către Agenţia de Consultanţă Agricolă a câte unui proiect în fiecare localitate declarată "sat european", pentru o persoană sau o asociaţie care vrea să acceseze programul "Fermierul".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite