Coincidenţă sinistră în camera groazei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coincidenţă sinistră  în camera groazei
Coincidenţă sinistră în camera groazei

Două crime, cea de la Facultatea de Medicină din Timişoara şi cea de la Asociaţia Surzilor din Brăila, au în comun camera de cămin în care victimele au stat la un moment dat. Locul groazei este camera 50 a Căminului 2 de la Medicină. O femeie cazată aici înainte de crima de la Timişoara a fost omorâtă la nicio lună de la uciderea lui Trifu Schroth.

UPDATE, ASTĂZI, ORA 10:27:
Timişoara: Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină află astăzi dacă rămân în arest

Citiţi şi:


  • Timişoara: Studenţii ucigaşi de la Medicină rămân fără secretul convorbirilor telefonice
  • Timişoara: Studenţii ucigaşi de la Medicină s-au certat în duba Poliţiei şi nu îşi mai vorbesc
  • Timişoara: Studentul ucigaş de la Medicină nu poate să scrie din cauza deziluziei în dragoste
  • Timişoara: Studenţii ucigaşi de la Medicină mor de frig în arestul Poliţiei Timiş
  • Timişoara: Studenţii criminali de la Medicină sunt obligaţi să retrăiască asasinatul


Crima petrecută în căminul Universităţii de Medicină a reprezentat un eveniment fără precedent în Timişoara. Sergiu Florea (20 de ani) şi Carmen Bejan (20 de ani), doi studenţi medicinişti, l-au ucis şi tranşat pe şeful staborului ţigănesc din Banat, Trifu
Schroth (65 de ani), venit în camera de cămin pentru a întreţine relaţii sexuale pe bani cu studenta.

O situaţie care ar fi trebuit să se rezolve aparent simplu s-a transformat brusc într-un caz fără ieşire. Camera 50 a căminului de la Medicină, cuibuşorul de nebunii al studentei, a devenit locul unei oribile crime.

Crima studenţilor, primul şoc

Cu doar o săptămână înainte de crimă, camera 50 a găzduit-o pe Elisabeta Dogărescu (41 de ani), preşedinta Asociaţiei Surzilor din Brăila, şi pe fiica ei, Georgiana (19 ani), venite în Timişoara pentru examenul de admitere la facultate al fetei.

Elisabeta Dogărescu şi fiica ei au fost cazate în camera 50 timp de o săptămână. Vizita de la Timişoara avea să se încheie cu una dintre cele mai mari bucurii ale familiei, admiterea Georgianei la Facultatea de Medicină Generală cu nota 10.

„Este o tânără exemplu, provine dintr-o familie foarte bună. În liceu a fost olimpică la patru materii, iar acum a intrat la Medicină cu 10, deşi a terminat profil uman şi nu a făcut nicio oră de biologie în liceu”, a spus un apropiat a familiei.

Vacanţa, transformată în înmormântare

La o săptămână de la admitere a avut loc crima de la Medicină. Ştirea a venit ca un şoc pentru Elisabeta Dogărescu. „A rămas şocată când a văzut că omorul a avut loc în camera în care au fost cazate”, a spus acelaşi prieten de familie.

La o lună de la crima din căminul de la Timişoara, un omor similar, cu o femeie moartă în chinuri, a îngrozit Brăila. Victima era preşedinta Asociaţiei Surzilor din Brăila, Elisabeta Dogărescu.

image

Carmen Bejan


Aceasta a fost mutilată şi ucisă cu o sticlă de şampanie, chiar în biroul instituţiei pe care o conducea de un surdo-mut cu antecedente penale.

Crima a avut loc în ziua în care fiica victimei trebuia să plece la mare pentru a sărbători reuşita şcolară. Trecuse o lună de când, în camera în care a fost cazată femeia, studenţii Sergiu Florea şi Carmen Bejan l-au ucis şi tranşat pe Trifu Schroth, după care l-au pus într-un geamantan cu intenţia de a-i da foc.

De la est la vest pentru o viaţă nouă

image

Camera 50, a doua zi după uciderea lui Schroth



Fiica Elisabetei Dogărescu, Georgiana, a depăşit greu momentul pierderii mamei, dar luptă în continuare pentru visul ei şi al mamei, acela de a deveni medic.

Fata, care este cazată într-un cămin al Universităţii de Medicină, nu vrea să vorbească sub nicio formă despre camera 50 şi coincidenţele dintre cele două crime. „Nu vreau să vorbesc despre asta. Am venit de la est la vest cu speranţa de a începe o viaţă nouă”, a spus Georgiana. 

Potrivit colegelor de cămin, tânăra este o studentă model. „Are două-trei prietene şi e foarte liniştită. Nu merge prin cluburi şi nici pe hol nu iese la poveşti cum fac alţi studenţi. Învaţă foarte mult, este un model de student”, a spus o colegă de cămin a fetei.

Atât în cazul crimei de la Timişoara, cât şi în cel de la Brăila, principalii suspecţi au fost găsiţi şi au recunoscut într-un fel sau altul fapta comisă. Studenţii de la Medicină au fost prinşi la o zi de la crimă şi au recunoscut fapta, rămânând să se mai stabilească cine a lovit primul cu cuţitul. Ucigaşul de la Brăila a refuzat timp de două luni să coopereze cu anchetatorii, el recunoscând abia săptămâna trecută că a comis crima.

Doi noi chiriaşi

image

Sergiu Florea


În prezent, camera 50 a Căminului 2 de la Medicină este folosită de doi studenţi, Radu Blaga din Baia Mare, student în anul V la Medicină Generală, şi arădeanul Adrian Blidar, student în anul VI. 

„Eu şi prietenul meu doream o cameră de două locuri în Căminul 2. Ni s-a spus că este disponibilă această cameră, dar cineva de la cazări ne-a prevenit asupra a ce s-a întâmplat acolo şi ne-a întrebat dacă avem vreo problemă”, a povestit Radu Blaga împrejurările în care a ajuns să fie cazat în camera crimei.

Cei doi au spus că nu au nicio problemă cu camera, atât timp cât este renovată. „Am întrebat dacă este zugrăvită şi am acceptat, mai ales că este mai mare decât celelalte”, a spus Radu Blaga.

Elisabeta Dogărescu

image

Femeia în vârstă de 41 de ani, din Brăila, a fost la Timişoara împreună cu fiica ei, Georgiana. Tânăra a susţinut examen de admitere la Facultatea de Medicină. Cele două au fost cazate în camera 50 de la parterul Căminului 2 din campusul universitar. Elisabeta a fost omorâtă la 26 august, la Brăila.

Trifu Schroth

image

Judecătorul de stabor ţigănesc a vrut să întreţină relaţii sexuale cu Carmen Bejan, căreia i-ar fi promis 500 de euro. La 31 iulie, în camera de cămin, cei doi au avut o dispută. Sergiu Florea, prietenul studentei, a intervenit şi l-a lovit. Cei doi l-au ucis pe Schroth şi l-au tranşat, după care au vrut să-i dea foc. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite