Traian Băsescu a promulgat Codurile penal şi civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a promulgat Codurile penal şi civil
Traian Băsescu a promulgat Codurile penal şi civil

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi legile privind Codurile penal şi civil, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea la data de 22 iunie.

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe cele două Coduri, penal şi civil, în două şedinţe succesive ale Parlamentului, la 22 iunie, şi ulterior nicio formaţiune politică nu a depus moţiune de cenzură.

În şedinţa Parlamentului, premierul Emil Boc a prezentat principalele noutăţi din cele două proiecte, menţionând introducerea unor noi infracţiuni, reglementarea dreptului la viaţă, sănătate şi demnitate şi garanţii suplimentare pentru clienţii băncilor.

Boc a declarat că proiectul Codului Civil reglementează pentru prima dată drepturi precum cel la viaţă, la sănătate, la integritate, la viaţă privată şi la demnitatea persoanei, dar şi respectul memoriei persoanei decedate.

În ceea ce priveşte proiectul Codului Penal, premierul a spus că noul act normativ introduce o pedeapsă complementară - interzicerea dreptului de a se apropia de locuinţă, de locul de muncă, şcoală sau de alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite