Codul secret al traficanţilor de droguri: savarină pentru cocaină, maimuţă sau prostituată pentru ecstasy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocaină
Cocaină

O grupare internaţională de trafic de droguri a ajuns după gratii, după ce au vrut să vândă cocaină i ecstasy unor agenţi sub acoperire.

Constănţeanul Nicuşor Geangu (34 de ani) a coordonat una dintre cele mai mari reţele de trafic internaţional de droguri. Procurorii DIICOT care l-au monitorizat au observat că afacerea lui Nicuşor era organizată pe mai multe domenii de activitate: cocaină din America de Sud, ecstasy din Olanda sau Olanda şi cannabis cultivat în apartamente din Bucureşti, Constanţa şi Hunedoara. Reţeaua distribuia drogurile în staţiunile de pe litoralul românesc şi în Capitală.

În afacerea sa, Nicuşor era ajutat de mai mulţi oameni de încredere, fiecare dintre ei având un domeniu de activitate.Agentul său de vânzări din Bucureşti, Marian Dumitru, zis „Presiune"- se ocupa de cocaină şi ecstasy în Bucureşti, Ion Vancea, zis „Giovani", distribuia marfa în Capitală. Unul dintre partenerii de afaceri ai lui Nicuşor era Marius Glufcios Stavros, zis „Grecul" care, potrivit DIICOT, este unul dintre cei mai importanţi producători de cannabis din România, care patrona mai multe plantaţii de apartament din judeţele Hunedoara, Constanţa şi din Bucureşti.

Călătorii din autocarul Constanţa-Bucureşti au fost deranjaţi de mirosul de cannabis

Stupefiante din Columbia

Nicuşor a căzut în plasa a doi investigatori sub acoperire, „Marian Dragomir" şi „Nicolae Molea", care au primit mandat de la judecători pentru a achiziţiona cocaină şi cannabis de la traficant.

„Marian Dragomir" s-a întâlnit cu Nicuşor, în martie 2011, în Mall-ul din Vitan şi a cumpărat 28 de grame de cocaină cu preţul de 65 euro/gram.
Marian Dragomir: Tot cocaină?
Nicuşor Geangu: Da. Tot de la ăştia... că am dat 10 grame.
Marian Dragomir: Nu. Da îţi spun garantat. Că din Olanda n-aduci tu aşa ceva. Deci, nu pun ăia, în primul rând olandezii... să zici că...
Nicuşor Geangu: A....nu....
Marian Dragomir: Deci, ea pare şmecheră... înţelegi?
Nicuşor Geangu: Nu, că ăia-i adusă... Nu din Olanda, e adusă din Columbia...

„Cocaina e umblată"

Cei doi investigatori sub acoperire s-au întâlnit într-o parcarea din cartierul Dristor cu Nicuşor Geangu şi cu Ion Vancea. Ei aveau mandat de la judecător pentru a achiziţiona o cantitate mult mai mare de droguri. Suma de bani primită pentru această misiune a fost de 82.750 de euro. Ei trebuiau să achiziţioneze 7.000 de comprimate de ecstasy, la preţul de 3,25 euro/bucata, respectiv, 22.750 euro şi un kilogram de cocaină, 60.000 de euro.

Marian Dragomir: Îmi fac un calcul. Deci, 3,25 ori 7.000 = 82.750. Băi, când vine ăsta să vorbeşti şi cu Giovani....când vine cu banii să nu spuneţi nimic de preţ. Cu cât, cum, cum....
Nicuşor Geangu: Dar ce treabă are el....Banii şi la revedere.
Marian Dragomir: Nu, că eu i-am zis că....55 o haină, înţelegi...În fine....de astea. Domne' că vreau să văd şi eu...
Nicuşor Geangu: Tu cu cât ai luat de la ei? Cu 7? Ăştia cât ţi-au dat ţie?
Marian Dragomir: Cu care? „Coca"? Sincer, sincer 62. Da nu e....
Nicuşor Geangu: E umblată la ea?
Marian Dragomir: Nu e umblată. E proastă ea din naştere.
Nicuşor Geangu: Aha.
Marian Dragomir: Ori a făcut-o cineva, că numai piatră am găsit...
Nicuşor Geangu: Îţi zic eu... A umblat la ea...Deci, când e proastă şi aia, e umblat la ea. Mult....Când e bună,nu e....De acolo îţi pleacă 93, 83, 85, asta e....Îţi pleacă de acolo. Şi dacă aicea e 60 şi ceva, 7... Eu zic ce am auzit şi eu ce vorbeau ăştia... Mă, ăla din Spania... Domne, îţi arăt cum s-o faci, cu nişte pastile, pui nu ştiu cum....Mă, lasă-mă dracu cu astea. Am dat-o, e bună, nu-mi place mie s-o fac, s-o dau... Dacă e... mai dau şi naşpa, mai o iau şi-n gură... ce fac? Să şi-o facă ăla care i-o dau, dacă ştie el, să o facă el...


Limbaj codificat

Traficanţii de droguri foloseau un limbaj codificat. Astfel, pentru a desemna cocaina, ei foloseau termenii „bec", „făină", „albă", „cocs", „savarină". Pentru comprimatele ecstasy utilizau termenii "maimuţe" (cu referire la logo-ul inscripţionat pe aceste comprimate), „fete", „prostituate", iar pentru cannabis foloseau termenii „iarbă", „verde", „lucernă".

Două călăuze au fost prinse în flagrant

Membrii reţelei au fost săltaţi în timpul celei de-a treia tranzacţii de apropae 600 de grame. Flagrantul a avut loc în iunie 2011, la autogara Militari, când au fost reţinuţi şi doi cărăuşi care veneau cu drogurile din Olanda, Florin Bîrnescu şi Goksel Incekara.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală i-au trimis în judecată, miercuri, în stare de arest preventiv, pentru trafic internaţional de droguri pe Nicuşor Geangu, Marian Dumitru, Ion Vancea, dar şi pe Florin Bîrnescu şi Goksel Incekara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite