Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, a fost dat în urmărire internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat în urmărire internaţională, miercuri, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia lui, în urmă cu cinci zile.

"La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională a solicitat urmărirea internaţională, prin Interpol, a lui Marta Codruţ-Alexandru, de 38 de ani, persoană dispărută în împrejurări suspecte", se precizează într-un comunicat remis, miercuri seară, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Marta fusese dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia acestuia, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Semnalmentele celui dispărut sunt: înălţime 1,80 - 1,84 m, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă. La data dispariţiei, Marta era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere.

Cauza a fost preluată de procurori care i-au audiat, alături de alte persoane, pe cei apropiaţi lui Marta, respectiv pe fostul şeful său, Sorin Blejnar, şi pe Elan Schwartzenberg.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în cadrul anchetei referitoare la Peter Attila Racz, deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte 15 persoane, pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro, prin comercializare de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor către firme care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila.

În acest caz, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în calitate de reprezentant legal al Statului Român, s-a constituit parte civilă cu suma de 87.386.308,61 lei (echivalentul a peste 20 milioane de euro), reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra staţiei de prelucrare a reziduurilor petroliere aparţinând SC Texas Grup Oyl SRL precum şi asupra părţilor sociale ale acestei societăţi comerciale.

Citește și:

Codruţ Marta a ieşit prin Vama Giugiu, la fel ca Mihail Boldea

Elan Schwartzenberg: Codruţ Marta e prietenul meu de aproape 10 ani. Nu cred o iotă din acuzaţiile la adresa lui

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite