Cod galben de ploi şi furtuni de azi, ora 14.00 până pe 16 mai, ora 09:00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare  Cod Galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii pentru majoritatea regiunilor. Oamenii sunt sfătuiţi să stea în casă.

Atenţionarea este valabilă în intervalul 15 mai, ora 14:00 - 16 mai, ora 09:00.

Citește aici cum au ignorat primăriile bihorene avertizarea cod galben

Hidrologii au instituit, de sâmbătă după-amiază până duminică după-amiază, cod galben de inundaţii în 15 judeţe din ţară, unde, din cauza ploilor prognozate, se aşteaptă creşteri de debite ale râurilor şi formarea de torenţi la deal şi la munte.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată începând din vestul şi sud-vestul ţării, apoi şi în restul teritoriului. 35 de judeţe şi municipiul Bucureşti sunt vizate de atenţionare.

În perioada menţionată vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi grindină. De asemenea, hidrologii au emis, ieri, un Cod Galben, fenomele vizate fiind inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 15,00, până mâine după-amiază.

"Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi mai ales în Banat, Oltenia, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul teritoriului, izolat 50 de litri pe metru pătrat", se arată în avertizarea meteorologilor.

Totodată, duminică vremea se va răci accentuat în regiunile intramontane, iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul teritoriului. La munte, la peste 1.500 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Avertizarea este valabilă pentru aproape toată ţara, cu excepţia judeţelor Galaţi, Brăila, Ialomiţa , Tulcea, Constanţa şi  Călăraşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite