Ţiriac jr. a fost achitat definitiv în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, astăzi, ca nefondat recursul procurorilor în dosarul în care fiul lui Ion Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, a fost achitat pentru acuzaţia de trafic de droguri, decizia instanţei supreme fiind definitivă, relatează NewsIn.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas, în 14 octombrie, în pronunţare, în acest caz.

Fiul omului de afaceri a fost prezent în sala de judecată la ultimul termen şi a susţinut în faţa magistraţilor că se consideră nevinovat şi că vrea să fie achitat.

Procesul "Cocaina pentru VIP-uri", în care fiul lui Ion Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, este acuzat de de trafic de droguri, a început pe 2 septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, după ce procurorii au făcut recurs împotriva deciziei de achitare dată în februarie de Curtea de Apel Bucureşti.

Parchetul General a anunţat, la începutul anului, că va face recurs la decizia de achitare a lui Ion Alexandru Ţiriac dată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în dosarul "Cocaina pentru Vip-uri", în data de 23 februarie.

Fiul omului de afaceri Ion Ţiriac a fost achitat, de asemenea, pe 18 octombrie 2007, de către Tribunalul Bucureşti pentru toate faptele de care a fost acuzat de procurori în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Ancheta în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", în care este inculpat şi Ion Alexandru Ţiriac, a început în 2002, iar în luna februarie 2004, au fost arestaţi doi tineri, Bogdan Albu şi Radu Eugen Năstase asupra cărora s-a găsit cocaină. Ulterior, Radu Năstase a intrat în programul de protecţie a martorilor, dar a fost deconspirat într-o emisiune tv de procurorul Gheorghe Muscalu. În acelaşi dosar, au fost cercetate alte şapte persoane, printre care Ţiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca Sandu şi Robert Sandu.

Ion Alexandru Ţiriac a fost trimis în judecată doar pentru consum de droguri şi, în final, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti. Procurorii au contestat decizia şi au cerut conexarea celor două dosare.

Robert Sandu a fost condamnat şi apoi eliberat condiţionat, după ce a executat două treimi din pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare, iar dosarul Ralucăi Sandu se află încă pe masa procurorilor.

Partea de dosar cu ceilalţi inculpaţi care nu erau VIP-uri s-a judecat separat, iar, în decembrie 2005, Tribunalul Bucureşti a pronunţat pedepse grele în cazul acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite