Coasta mexicană, lovită de un seism cu magnitudina 6,9

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coasta mexicană, lovită de un seism cu magnitudina 6,9
Coasta mexicană, lovită de un seism cu magnitudina 6,9

Un seismul cu magnitudinea 6,9 a lovit luni coasta mexicană a Golfului Californiei. Acesta s-a produs la 11:00 (18:00 GMT), având epicentrul la o adâncime situată între 14 şi 15 km, la 79 km de Santa Isabel, în California Inferioară, Mexic, foarte aproape de frontiera cu SUA, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), citat de Agerpres.

Citiţi şi:


Acest cutremur a fost precedat de un altul, cu magnitudinea 5,8, cu cinci minute mai devreme, iar apoi urmat de alte două cu magnitudini 5,9 şi 5,9 după o jumătate de oră, a precizat institutul american.

Cutremurul a fost resimţit până la San Diego, de cealaltă parte a frontierei. Unele persoane au fost chiar evacuate dintr-un imobil cu birouri din centrul oraşului, potrivit media locale.

USGS estimează că nu există riscul iminent al unui val seismic, chiar dacă "cutremurele de această amplitudine generează uneori valuri seismice locale care pot fi distrugătoare pe coaste până la câteva sute de kilometri de epicentru".

Nicio pagubă nu a fost încă semnalată pe coasta mexicană, în California Inferioară, ca şi pe celălalt mal al Golfului, în statul Sonora, al cărui oraş Hermosillo este cel mai apropiat de epicentrul seismului. Nicio zdruncinătură nu a fost resimţită la Hermosillo, potrivit unui corespondent al AFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite