Vilele de lux din cartierul Henri Coandă, fără curent şi apă potabilă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vilele de lux din cartierul Henri Coandă, fără curent şi apă potabilă (GALERIE FOTO)
Vilele de lux din cartierul Henri Coandă, fără curent şi apă potabilă (GALERIE FOTO)

O familie a dat chiria la bloc pe o casă fără apă, curent şi gaze, iar cei mai apropiaţi vecini stau la 300 de metri. GALERIE FOTO

CITIŢI ŞI: Proprietar în „Henri Coandă “: „Prefer să stau cu chirie decât la vilă“

Cel mai mare şi mai modern cartier din ţară, cum a fost prezentat în 2003 de autorităţi, are 1.200 de vile în care locuiesc doar zece familii.

Una dintre familiile care au avut curajul să se mute în cartierul „Henri Coandă“ este familia Eftimie. Cei trei membri ai familiei - mama, tata şi fiica studentă – stăteau cu chirie într-un apartament, până în 2007. Când au auzit de oferta ANL s-au hotărât să-şi cumpere şi ei o casă în noul cartier.

Vilă modernă, fără apă potabilă

Familia Eftimie a cheltuit 42.000 de euro pentru locuinţă şi teren şi 10.000 de euro pentru utilităţi. În plus, constructorii le-au mai cerut, anul trecut, încă 6.000 de euro pentru a le finaliza casa.

Ca să-şi asigure un minimum de confort, familia Eftimie şi-a montat o butelie de gaze de 1.750 de litri, pe care o schimbă de trei ori pe an.

Pe lângă această investiţie, proprietarul casei a săpat până la 60 de metri pentru a avea apă potabilă. Curentul, momentan, vine prin intermediul şantierului, iar contractul trebuie reînnoit o dată la şase luni. Pentru a-şi proteja electrocasnicele, familia Eftimie a trebuit să-şi cumpere un redresor de curent.

800 de lei lunar, doar gazul

Acum, în prag de iarnă, încălzirea o fac cu ajutorul centralei şi al caloriferelor electrice. „Iarna, în condiţiile în care centrala este reglată la 22 de grade Celsius, trebuie să plătesc opt sute de lei pe lună doar gazul“, se plânge capul familiei.
O altă problemă de care se lovesc zilnic cele zece familii din cartierul „Henri Coandă“ o reprezintă străzile neasfaltate. Când plouă, aici se formează cratere imense pline cu nămol. Locuitorii cartierului au încercat să-şi toarne pietriş măcar în faţa casei pentru a putea să coboare din maşină pe teren uscat.

„Momentan este un sătuc la «Cuca Măcăii», nu un cartier. Nu există decât poligon de încercare pentru maşinile 4x4. Acestea nu se pot numi drumuri“, spune Adrian Eftimie.

Vecinii comunică doar prin internet

Deoarece doar zece familii s-au mutat în cartierul de 1.200 de case, distanţele dintre vecini pot fi parcurse doar cu maşina, iar ei comunică doar pe forumul cartierului.

„Singurul vecin pe care îl cunosc personal este Gully. Casa lui se află la aproximativ 300 de metri de terenul meu, aşa că ne mai întâlnim“, spune Adrian Eftimie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite