Fly Taxi, stăpân la „Henri Coandă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fly Taxi, stăpân la „Henri Coandă“
Fly Taxi, stăpân la „Henri Coandă“

Singurele taximetre care au voie să opereze în parcarea Aeroportului Otopeni sunt cele care aparţin companiei Fly Taxi. Taximetriştii de la alte firme, care au venit ieri-dimineaţă să aducă sau să ia clienţi de la aeroport, au fost opriţi la intrarea în aerogară sau blocaţi în parcare.

Decizia ministrului transporturilor şi infrastrucurii, Radu Berceanu, de a interzice accesul taximetrelor în incinta parcării cu plată a aeroportului „Henri Coandă“ a intrat în vigoare ieri.

Restricţia durează până la 12 octombrie, când va avea loc licitaţia pentru desemnarea firmelor de taxi care vor avea permis de acces în aeroport. Până atunci, singura firmă care va putea prelua călătorii de la terminale este Fly Taxi.

„Dacă se licitează cum s-a făcut în 2004, atunci e clară treaba. De ce nu ne lasă în parcare? Doar plătim ca şi până acum“, a spus revoltat unul dintre taximetriştii care se aflau ieri dimineaţă la aeroport.

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din ţară, iar tariful maxim stabilit de acestea va fi de 3,5 lei pe kilometru şi 35 de lei pentru ora de staţionare.

„Am plătit şi acum îmi ridică maşina?!”

Unii şoferi, chemaţi ieri la comandă, au făcut rondul din faţa aeroportului de mai multe ori pentru că nu ştiau de unde să-şi ia clienţii. Alţii, deşi au reuşit să intre în parcare, s-au trezit cu roţile blocate.

Tiberiu Antal, taximetrist la firma Aris, a plătit intrarea, i-a fost permis accesul şi, când s-a intors la maşină, a constatat că angajaţii aeroportului se pregăteau să-i ridice maşina.

„De ce m-au lăsat să intru? Am intrat, am plătit, mi-au dat bon. N-a venit nimeni să-mi spună ca n-am voie. După ce mi-au blocat maşina, m-au ameninţat că mă dau pe mâna poliţiei“, a povestit Antal.

Administraţia aeroportului susţine că a luat decizia de a interzice accesul în parcare pentru ca taximetriştii-piraţi să nu mai acosteze călătorii. „Parcarea a fost închisă pentru a elimina taximetriştii-piraţi“, a explicat purtătorul de cuvânt al Aeroportului  Internaţional „Henri Coandă“, Mihaela Chiril.

Taximetriştii vor acces liber până la licitaţie

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Patronatelor de Taxi din România s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii administraţiei aeroportului pentru a găsi o rezolvare a problemei.

„Propunerea noastră a fost de a da acces liber pe estacadă, pe criteriul primului sosit. Cei de la aeroport au spus că vor analiza propunerea. Chiar dacă nu va fi aşa, noi tot nu vom pleca de acolo“, a declarat Constantin Titu, membru al Asociaţiei Naţionale a Patronatelor de Taxi din România.

Taxi - monopol

Contractul încheiat la 16 iulie 2004 de firma Fly Taxi, deţinută de omul de afaceri Fernando Enciu, cu Aeroportul din Otopeni ar fi trebuit să expire la 15 iulie anul acesta. Din cauza lipsei normelor metodologice ale legii taximetriei, termenul a fost prelungit cu 45 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite