Coaliţia PDL-PSD dezbate majorarea pensiilor şi salariilor mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PDL şi PSD se întâlnesc în această dimineaţă, la Senat, în şedinţa conducerii coaliţiei, pentru a discuta proiectul bugetului de stat pe 2009, una dintre problemele analizate fiind majorarea pensiilor şi salariilor mici începând cu această primăvară.

Conducerile PDL şi PSD se reunesc, la ora 9.00, în biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a dezbate proiectul legii bugetului de stat pe anul 2009, precum şi măsurile sociale prevăzute de Cabinetul Boc în acest an.

Printre subiectele discutate va fi şi cel al majorării salariilor şi pensiilor mici cu un procent mai mare în comparaţie cu cei care au pensii şi salarii mult peste medie, care vor beneficia de o mărire ponderată.

Majorarea pensiilor şi salariilor ar putea fi iniţiată chiar din această primăvară. Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat vineri că social-democraţii intenţionează să propună o majorare a pensiilor şi salariilor mici din educaţie, începând cu 1 martie.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, că principala grijă a Guvernului va fi, în perioada următoare, asigurarea dezvoltării economice şi protejarea "celor mai loviţi de greutăţile vremii" - cei cu salarii şi pensii mici.

Proiectul bugetului de stat pe anul 2009 urmează să fie aprobat în şedinţa de Guvern de joi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite