Coaforul şi magazinele de haine, cele mai căutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

REVELION: Pentru femei, Noul An înseamnă împrospătarea aspectului fizic

Finalul anului 2008 aduce aglomeraţie şi câştiguri pentru patronii magazinelor.

Pentru a nu rămâne nearanjate în noaptea dintre ani, hunedorencele au fost nevoite să se programeze  la coafor cu săptămâni în urmă. ,,Este solicitată atât coafura, cât şi manichiura. Se poartă buclele, dar şi părul întins cu placa. În general, se merge mai mult pe frizurile naturale, decât pe cele fixe. Am avut chiar şi 15 programări într-o singură zi, iar diferenţa dintre aceaste zile şi cele obişnuite, din timpul anului, se cunoaşte cu uşurinţă. Pentru a fi sigure că reuşesc  să se coafeze de Revelion, unele doamne s-au programat cu săptămâni în urmă”, a declarat Petruţa Cârstea, reprezentanta unui coafor din reşedinţa de judeţ. Nu doar domnişoarele adoptă frizuri ridicate sau cu zulufi, ci şi hunedorencele de vârsta a doua, care solicită coafuri cât mai tinereşti.

„Am avut cliente care au depăşit de mult 40 de ani. Totuşi, acest lucru nu le împiedică să adopte un look cât mai vioi, revigorant. Se aranjează nu doar cele care merg la anumite petreceri, ci şi cele care, pur şi simplu, stau acasă cu familia, pentru că doresc ca noul an să le prindă cu o nouă înfăţişare”, a adăugat o altă coafeză din Deva. Pe lângă grija părului şi a felului în care vor arăta în noaptea dintre ani, doamnele trebuie să facă faţă  şi febrei cumpărăturilor, în special ţinutei de Revelion. ,,Tendinţa este spre rochiile scurte, îndeosebi gri şi mov. Totuşi, sunt cerute şi cele lungi, precum şi cele cu paiete”, a declarat Giorgiana Oprea, vânzătoarea unui magazin din Deva. Exceptând rochiile de seară, hunedorencele optează şi pentru ţinute mai lejere, gen compleuri, pantaloni de saten, bluze sau sacouri. Tot la capitolul vânzări ridicate se încadrează şi lenjeria intimă, multe doamne preferând să-şi surprindă partenerii cu ceva nou şi sexi în primele clipe din 2009.

Frumuseţea costă
Cu toate acestea, mulţi agenţi comerciali se plâng că nu se mai cumpără la fel de mult ca altădată, chiar dacă zilele acestea încasările au atins sume de 1.000 de lei în numai 24 de ore.   ,,Acum patru, cinci ani preţurile erau mult mai ridicate, iar vânzările mergeau extrem de bine. Acum, lucrurile se află exact la polul opus, în ciuda promoţiilor tot mai dese şi diverse”, a declarat Cristina Albu, agent comercial în oraşul de la poalele Cetăţii.

„Eu nu pun mare preţ pe felul cum voi arăta de Revlion, însă fiica mea da. Şi-a luat o rochie cu corset în jur de 700 de lei. Va merge la coafor şi cu siguranţă va plăti acolo 100 – 200 lei. Am auzit-o că vrea bucle sau cârlionţi. Bineînţeles, nu vor lipsi accesoriile. Slavă Domnului că cel puţin nu-şi va mai cumpăra pantofi, pentru că deja are. Toate acestea în condiţiile în care va petrece noaptea dintre ani la o petrecere cu prietenii”, a declarat Firuţa Barb din Deva.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite