Coadă pentru masterate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coadă pentru masterate  în străinătate
Coadă pentru masterate în străinătate

Studiile încep să aibă preţ pentru studenţii din România. Aproape 2.000 de tineri au stat ieri la rând pentru a putea intra în sala de prezentare a Hotelului Intercontinental din Bucureşti, în prima zi a târgului de masterate şi doctorate QS World Grad School.

Reprezentanţi din 19 universităţi din Europa şi SUA le-au explicat românilor care sunt avantajele studiului în străinătate. „Multe dintre universităţile prezente aici nu sunt pentru prima oară în România. Ele sunt interesate de studenţii români pentru că aceştia au o pregătire academică bună şi sunt dornici să capete o experienţă internaţională”, a explicat Zoya Zaitseva, reprezentanta firmei organizatoare.

George Marinescu este student în anul al IV-lea la Calculatoare, la Politehnica Bucureşti. „Vreau să văd cum se învaţă în altă ţară şi cum se trăieşte printre străini. Cred că va fi o experienţă folositoare pentru mine să studiez într-o universitate din Marea Britanie”, a spus George. El îşi caută o bursă sau un grant de finanţare pentru acoperirea costurilor de studii. Gabriel Oprea este student în anul al IV-lea la Automatica din Craiova. „Am venit special pentru acest târg la Bucureşti. Am fost şi anul trecut, dar atunci doar am testat piaţa. Acum vreau să plec la un master în robotică pentru că este un domeniu de viitor”, a declarat tânărul.

Radu Oprea a plecat cu o bursă „Guvernul României“ la studii în SUA, la Universitatea Pepperdine. El spune că, în SUA, şcoala e ca un job full-time. „Ai 16 ore de cursuri şi seminarii pe săptămână, dar şi multe lucrări practice. La acestea nu poţi să copiezi, pentru că americanii au un program special pe calculator prin care detectează plagiatul“, a explicat Radu.

Costurile unui masterat variază între 3.000 şi 7.000 de euro, în timp ce programele de doctorat sunt gratuite.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite