Coadă la doborât arbori, în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul mortal produs recent în Capitală a provocat panică în rândul cetăţenilor. La Primăria din Cluj sosesc zilnic câteva zeci de solicitări, peste capacitatea de executare a

Accidentul mortal produs recent în Capitală a provocat panică în rândul cetăţenilor.
La Primăria din Cluj sosesc zilnic câteva zeci de solicitări, peste capacitatea de executare a serviciului Regiei Autonome a Domeniului Public, fiind nevoie de programarea după priorităţi. După cum ne-a declarat Iulia Maxim, purtător de cuvânt al primăriei, priorităţile sunt copacii înalţi sau degradaţi din jurul şcolilor, grădiniţelor, zonele aglomerate sau cele considerate de risc.
De la începutul anului, în Cluj s-au doborât peste 150 de copaci, pentru 100 dintre aceştia fiind necesară intervenţia unor alpinişti.
Pentru anul trecut, au fost alocaţi de la bugetul local peste 40 mii euro pentru doborârea arborilor bătrâni în municipiu. Potrivit prevederilor legale, au beneficiat gratuit de toaletări de arbori asociaţiile de locatari şi pensionarii cu venituri reduse, celelalte comenzi fiind onorate contra cost.
La primărie, este în curs de efectuare o nouă licitaţie pentru încredinţarea serviciului de tăiere a arborilor înalţi, la care s-au înscris două firme de alpinism utilitar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite