Ioana Uricaru: „Clujul are o lumină superbă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de Seară”.

Ioana Uricaru s-a întors în România pentru a regiza una dintre legendele prezente în „Amintiri din Epoca de Aur”. Filmul realizat de ea a rulat în cinematograful Republica, pe care îl adora încă din copilărie.

La vârsta de zece ani, tatăl ei a dus-o pentru prima dată la un cinematograf. „M-a dus la Republica. M-au impresionat lămpile care iluminează cinematograful, în formă de ciupercă. E printre primele lucruri la care mă gândesc şi acum cu plăcere”, îşi aminteşte clujeanca. Anii au trecut repede, iar după o carieră în industria de film din SUA a putut urmări la Cluj, în cinematograful de care s-a îndrăgostit în copilărie, filmul realizat de ea.


Clujul frumos: „Oraşul are o lumină superbă, îţi vine doar să te uiţi la cer fără oprire. Îmi mai place Clujul deoarece poţi vedea din oraş dealurile verzi din jur. Eşti în oraş, dar în acelaşi timp şi în natură. De asemenea, îmi plac clădirile vechi locuite.”

Clujul urât: „E urât că centrul a fost depopulat. Nu mai sunt magazine. Sper să nu ne luăm după modelul american şi să ne mutăm cu totul în mall-uri. Un alt lucru deranjant în acest Cluj superb e dat de faptul că există prea multe maşini.”

Citeşte povestea Ioanei Uricaru în ediţia de astăzi a ziarului „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj.

„Clujul în oglindă” este o campanie de (re)definire a Clujului, cu lucrurile sale frumoase şi mai puţin frumoase, cu bunele şi relele sale, aşa cum este văzut de toţi cei care se simt acasă în oraşul de sub Feleac, oriunde s-ar afla ei.

image


Citeşte părerile exprimate până acum.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite