Clujenii au ales biserica în schimbul secţiei de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului de pe Someş s-au prezentat în număr mic la alegerile europarlamentare, în Duminica de Rusalii. Clujenii au avut astăzi de ales între cel puţin trei activităţi: să meargă la vot, la biserică sau la piaţă.

 Astăzi, în jurul orelor 12.oo curţile bisericilor din oraş au fost pline de oameni. Nu acelaşi lucru se poate spune despre locurile amenajate pentru votul la europarlamentare. Astfel, dacă la secţia de votare de la Liceul 115, bătea vândut la amiază, la o distanţă de numai câteva sute de metri, clujenii se înghesuiau să asculte slujba la biserica de pe strada Bucureşti.
Şi pieţele au avut mai multă trecere decât secţiile de vot. În piaţa agroalimentară Zorilor, din cartierul cu acelaşi nume, mai multe florărese şi o familie de comercianţi cu legume şi fructe şi-au primit clienţii cu braţele deschise.

„Ar trebui să facă ceva”

Ioan Pop, un electronist în vârstă de 52 de ani, spune că nu va merge la vot pentru că nu îi place de niciun politician, care se interesează de cetăţeni doar înainte de alegerii. „Ar trebui să facă ceva. Nu pentru mine, pentru popor, pentru toţi semenii. Am venit la piaţă să cumpăr roşii şi castraveţi proaspeţi. O să fac un grătar şi o să beau o bere, nu o să mă gândesc la politică”, spune Ioan Pop.
Valeria Boldiş, o clujeancă în vârstă de 64 de ani, spune că nu merge la vot, iar pe la piaţă a trecut pentru că are treabă în bucătărie. „M-am săturat să tot merg la vot şi să nu observ nicio schimbare”, spune clujeanca.

Unii trec pe la urne

Petre Perde, un clujean în vârstă de 46 de ani, a trecut pe la piaţă înainte ca fiica şi soţia sa să se întoarcă de la biserică. „Cred că vom merge totuşi pe la urne, în drum spre Lacul Tarniţa. Mergem la iarbă verde că e o zi frumoasă”, spune clujeanul.  Delia Munteanu, un medic în vârstă de 53 de ani, a trecut mai întâi pe la secţia de votare şi apoi pe la piaţă. „Trebuie să votăm în speranţa că tot o să se facă schimbul de generaţii”, spune clujeanca, care şi-a cumpărat de la piaţă  legume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite