Clujenii îi reproşează lui Boc starea drumurilor şi murdăria din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

situat pe primele patru locuri în topul marilor probleme ale administraţiei starea proastă a drumurilor (24,6 la sută), urmată de aglomeraţie şi curăţenie, câte 8,8 la sută, şi lipsa

situat pe primele patru locuri în topul marilor probleme ale administraţiei starea proastă a drumurilor (24,6 la sută), urmată de aglomeraţie şi curăţenie, câte 8,8 la sută, şi lipsa locurilor de parcare, 4,2 la sută.
Pe lângă problema străzilor, clujenii s-au mai declarat nemulţumiţi de nivelul poluării aerului şi aspectul general al oraşului, de problema lipsei locuinţelor, precum şi de starea şcolilor. Potrivit repondenţilor, principala responsabilitate revine primăriei, iar cauzele sunt, în ordine, situaţia grea a economiei, lipsa de fonduri, corupţia şi lipsa de personal calificat.
Printre schimbările percepute după alegerile locale, pe primele locuri se situează curăţenia şi transportul în comun, unde au fost achiziţionate maşini noi. Dacă 53 la sută din cei chestionaţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea primăriei, 57 la sută nu sunt încântaţi de rapiditatea cu care se rezolvă problemele, cele mai solicitate servicii fiind taxele şi impozitele şi gospodărirea locală.

Băsescu conduce în topul preferinţelor politice
Dintre personalităţile locale, primarul Emil Boc, perceput în primul rând drept "omul lui Traian Băsescu", îi devansează pe prefectul Alin Tişe şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară. Dacă ar fi azi alegeri locale, Boc i-ar întrece din nou pe Ioan Rus şi pe Funar, iar între Rus şi Funar, ar câştiga detaşat primul. Dacă ar candida pe liste comune, Alianţa DA ar fi creditată cu 52 la sută, urmată de PSD şi PRM, cu câte 6,7 la sută. Dacă ar merge separat, PD ar strânge 36,1 la sută, PNL - 21,3, iar PRM - 6 la sută. Biserica şi armata, cu 78,1 la sută, respectiv 58,9 la sută, conduc în topul încrederii clujenilor, preşedinţia ocupând locul trei, cu 50,4 procente. Clujenii au încredere în Băsescu, Tăriceanu şi Geoană, dar pentru preşedinţie, cu Geoană ar vota doar 6,9 la sută, în timp ce actualul preşedinte e preferat de 53,8 la sută din clujeni. Sondajul a fost realizat în săptămâna 25 martie-3 aprilie, pe un eşantion de 952 subiecţi, având o marjă de eroare de 3,2 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite