Clujenii ar putea avea în curând circuit de Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenul din Floreşti a fost destinat întâi construirii unui parc industrial

autostradă. Mai multe multinaţionale şi un investitor italian dau târcoale locului.
Comuna Floreşti e traversată săptămânal de câteva mii de maşini, care se îndreaptă spre cel mai mare târg de maşini din Transilvania, dar şi spre vestul Europei. Dacă cele peste 200 hectare, de pe Dealul de Sus, supranumit de localnici Crăciun, vor fi atribuite unui investitor italian, care doreşte să înfiinţeze aici un circuit de Formula 1, comuna va fi străbătută şi de bolizii celebrilor piloţi Schumi & co.

Teren promis mai multor investitori
Problema primarului Ioachim Vancea este că a promis deja terenul Consiliului Judeţean Cluj, pentru cel de-al treilea parc industrial din judeţ. Proiectul de asociere cu judeţul a fost adoptat la Floreşti şi urmează ca peste o săptămână să fie parafat şi de aleşii clujenilor. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, pe lista de aşteptare pentru parc se află peste 50 de firme mari, dintre care unele de top, la nivel mondial. Se zvoneşte că cele peste 200 de hectare sunt vânate de Nokia sau Volvo, dar autorităţile sunt discrete şi examinează şi alte oferte din ţară şi străinătate. La două zile după aprobarea proiectului de parc a sosit faxul de la italieni, care revin cu o ofertă mai veche, pentru circuitul de Formula 1. "Vom decide în două-trei săptămâni cui dăm terenul", ne-a spus Vancea.

Nicoară a optat pentru industrie
Marius Nicoară este şi el într-o mare dilemă, fiind un împătimit al curselor auto. Preferă totuşi parcul industrial, deoarece ar aduce în jur de 15.000 de locuri de muncă şi peste 200 milioane de euro investiţii. De aceea nici nu i-a prezentat premierului Tăriceanu, alt împătimit al bolizilor, oferta de circuit auto din Floreşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite