Clujenii îşi cântă nemulţumirile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii îşi cântă nemulţumirile
Clujenii îşi cântă nemulţumirile

Fie că sunt nemulţumiţi de spaţiile verzi puţine şi mici, fie de pistele de biciclete proiectate „bizar”, mai mulţi clujeni au ales să-şi spună oful în versuri.

Primul Cor al Nemulţumiţilor este o iniţiativă civică după modelul corurilor similare existente în peste 20 de oraşe din lume, printre care Helsinki, Chicago, Florenţa sau Melbourne.

Vineri au loc primele reprezentaţii

Sâmbătă, corul a avut una dintre ultimele repetiţii, când s-au stabilit versurile finale ale piesei, dar şi ca primele patru reprezentaţii să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni. Cea dintâi va avea loc vineri, 11 septembrie, la ora 16.00, în faţa Casei Matei din Cluj-Napoca.

Lista iniţială de nemulţumiri a cuprins zeci de puncte, dintre care s-au votat cele mai „populare”, care au fost integrate în versurile realizate de Şerban Ursachi, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care este şi dirijorul corului.
Dintre nemulţumiri, cele mai populare se referă la transportul în comun, care lipseşte noaptea, sau la controlorii care te verifică şi când chioşcurile de bilete sunt închise.

Rariţa Zbranca, unul dintre membrii corului, spune că principala sa nemulţumire este multiculturalitatea, sintagmă cu care Clujul se laudă fără să merite. „De exemplu, scandalul plăcuţelor trilingve. Vreau ca oamenii să se iubească cu adevărat”, spune Rariţa, care este şi manager cultural la Fundaţia AltArt, iniţiatorul proiectului.

Marius Jurca, un student în vârstă de 25 de ani, reclamă, în schimb, lipsa spiritului civic în oraşul de pe Someş. Cei interesaţi să se alăture iniţiativei pot intra pe www.sectorulcultural.info/corulnemultumitilorcluj.

Iată două filmări de la repetiţia de ieri:

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/bun1.flv iurl=/editor_files/Image/web1 VLB_0372_resize.jpg wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=450 height=350 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/bun2.flv iurl=/editor_files/Image/web2 VLB_0392_resize.jpg wmurl=/editor_files/Image/adev_tv.jpg width=450 height=350 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite