Clujenii sunt înşelaţi de falşi deratizatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii sunt înşelaţi de falşi deratizatori
Clujenii sunt înşelaţi de falşi deratizatori

Mai multe persoane au fost păcălite în propria casă de indivizi care susţineau că sunt de la deratizare. Escrocii încasau bani în schimbul igienizării apartamentelor în care reuşeau să pătrundă. Potrivit poliţiştilor, aceştia sunt greu de prins şi reuşesc şi să fure bunuri din case.

Îmbrăcaţi la patru ace şi încălţaţi cu pantofi lăcuiţi, nici măcar purtând salopete, escrocii bat la uşa locatarilor şi se prezintă ca fiind de la deratizare. În schimbul unei sume de bani, indivizii intră în camere, fără proprietarul apartamentului, pe care îl păcăleşte să rămână afară din cauza „substanţelor“ folosite. Astfel preocedează escrocii care profită de unii clujeni, creând prejudicii de mii de lei.

Cum procedează escrocii

O clujeancă ne-a povestit cum doi escroci i-au intrat în casă, minţind că sunt de la deratizare şi sunt angajaţi ai primăriei. „Erau doi băieţi bine întreţinuţi, purtau pantofi lăcuiţi, iar unul era îmbrăcat complet în alb. Au intrat în casă, în baie şi mi-au spus chiar să ies de acolo“, ne-a povestit Mărioara Laurenţiu.

„La urmă taie chitanţa şi îţi cer să plăteşti 198 de lei“, a adăugat aceasta. Ea nu a plătit, deoarece a fost mai precaută şi a început să le pună întrebări celor doi escroci. „I-am întrebat de unde sunt şi m-am uitat la actele lor, ce erau într-un plic şi nu aveau nici măcar ştampilă sau semnătură, păreau ca trase la xerox“, ne-a mai spus Mărioara Laurenţiu.

Totuşi, cei doi i-au cerut 19 lei „pentru soluţia folosită“, însă ea nu a plătit nici aceşti bani. Atunci, escrocii au plecat, spunându-i că va lua amendă, deoarece a refuzat să plătească. Soţul său i-a povestit că a fost norocoasă. Potrivit acestuia, un pensionar din cartierul Zorilor le-a plătit aproape două sute de lei escrocilor. „Soţului meu i s-a povestit că escrocii au intrat la un bătrân şi, după ce au luat banii au plecat. I-au zis că îşi găseşte în poştă chitanţa“, a completat aceasta.

Poliţia nu-i poate prinde

Mărioara Laurenţiu a anunţat poliţia şi a oferit toate detaliile. Potrivit oamenilor legii, însă, e greu ca escrocii să fie prinşi, deoarece aceste înşelăciuni se întâmplă ocazional. „Nu e un fenomen, iar aceste persoane sunt greu de găsit“, ne-a declarat agentul-şef adjunct al Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii, Traian Morar.

Potrivit acestuia, situaţia creată de escroci poate deveni mult mai periculoasă, de cele mai multe ori aceştia ajungând să sustragă şi bani sau alte obiecte din apartamente. „Aceştia intră echipaţi cu sticulţe şi soluţii, timp în care profită şi ce găsesc la îndemână fură“, a spus Morar.

Politiştii susţin că persoanele în vârstă ar trebui să fie mai precaute, să nu lase în interiorul locuinţei, fără un reprezentant al comisiei de locatari, persoane necunoscute care susţin că sunt reprezentanţi ai unor regii.

Cifre
198
de lei.
Este preţul cerut de persoanele care se pretind angajate să deratizeze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite